Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Bedrijfscijfers Magnificent 7 en de Amerikaanse PCE-inflatie centraal

De markt lijkt last te hebben van hoogtevrees door mogelijke verdere escalatie tussen Israël en Iran (die nu wat wegebt) en de stijgende Amerikaanse tienjaarsrente. Deze week kijkt de markt vooral uit naar de bedrijfscijfers van de Magnificent 7, namelijk Microsoft, Alphabet, Meta Platforms en Tesla, die de markt behoorlijk in beweging kunnen zetten. De beurzen zijn voornamelijk gestegen door a) de enorm stijgende koersen van deze aandelen, b) de run op AI-aandelen en c) de hoop dat de Amerikaanse rente wordt verlaagd. Dat laatste lijkt nog erg ver weg, tenzij de PCE-inflatie van aankomende vrijdag aanzienlijk is gedaald, maar dat betwijfelen we. We gaan er dan ook vanuit dat de Amerikaanse rente nog lang niet verlaagd wordt. De Fed wil namelijk eerst een duidelijk dalende inflatie zien, voordat de Amerikaanse rente verlaagd wordt.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Beurzen zijn terughoudend

Iran lanceerde afgelopen weekend een grootschalige aanval op Israël als vergelding voor een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april. Het Witte Huis heeft Israël gevraagd om terughoudend te zijn en niet te reageren. De vraag of Israël zich zal inhouden of hard zal toeslaan na de drone- en raketaanval van Iran, houdt de financiële markten flink bezig, omdat de reactie van Israël bepalend is voor verdere escalatie van het conflict. De paniekbarometer (VIX) schuurt tegen het paniekniveau van 20 aan (huidige stand 18). Hoe hoger deze stand, hoe volatieler de beurzen kunnen zijn.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Amerikaanse rente naar 8%?

De markt gaat ervan uit dat de Amerikaanse rente misschien al in juni zal worden verlaagd, maar de CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, denkt er heel anders over. Hij denkt zelfs dat de Amerikaanse rente naar 8% of meer kan gaan stijgen. Grofweg denkt de markt dat de Amerikaanse economie een zachte landing zal maken, maar Jamie Dimon is daar niet zo zeker van. Hij maakt zich zorgen over de grote schulden van de overheid en wat er kan gebeuren door het blijven opkopen van obligaties door centrale banken Hij denkt dat de inflatie zal blijven stijgen tussen 2% en 8%.

Op woensdagmiddag kijkt de markt uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers. De verwachting is dat de maandelijkse inflatie licht zal dalen, maar dat de inflatie op jaarbasis licht zal stijgen. De Amerikaanse PCE-inflatiecijfers van de afgelopen keer vielen de Fed erg tegen, waardoor de Amerikaanse centrale bank geen haast zal hebben met het verlagen van de rente. De Fed wil eerst een blijvende daling van de inflatie zien.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Fed wil meer bewijs van dalende inflatie

Afgelopen vrijdag waren alle ogen gericht op de Amerikaanse (PCE) kerninflatie. Deze inflatiecijfers zijn een zeer belangrijke graadmeter van het rentebeleid van de Fed. De jaarlijkse PCE-kerninflatie daalde conform verwachting licht naar 2,8% (van 2,9%). De maandelijkse PCE-kerninflatie daalde iets en kwam wederom conform verwachting uit op 0,03%, tegen 0,05% een maand eerder. Verder steeg de normale PCE jaarlijkse inflatie licht en kwam uit op 2,5%, tegen 2,4% een maand eerder.

Jerome Powell (voorzitter van de Fed) merkte op dat de inflatiecijfers niet verrasten en dat de Fed geen haast heeft om een cyclus van renteverlagingen te starten. Hij wil namelijk wachten op meer bewijs dat de inflatie daalt naar het gewenste niveau van 2%.

Verder blijft de Amerikaanse economie groeien. De inkoopmanagersindices lieten wel een kleine groeivertraging zien, en de index kwam dan ook uit op 51,9, versus 52,2 een maand eerder. Maar een stand boven de 50 duidt nog altijd op groei. Tot slot zorgde de inkoopmanagersindex van ISM weer voor groei. Deze steeg namelijk van 47,8 naar 50,3, terwijl analisten uitgingen van een stand van 48,1.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Alle aandacht op de Fed gericht

Hoewel we tevreden kunnen zijn met de resultaten, zouden we graag wat meer dynamiek willen zien. We stimuleren onze buitenlandse analisten om op zoek te gaan naar aandelen met potentieel voor snelle winsten. Tegelijkertijd realiseren we ons dat geduld met aandelen zoals Rolls Royce en BP, om er maar een paar te noemen, uiteindelijk tot aanzienlijke winsten kan leiden. We blijven echter ambitieus.

De beurzen blijven jagen op nieuwe recordhoogtes. Aandelenondereentientje blijft waarschuwen dat de beurzen erg volatiel kunnen zijn en dat beleggen met vallen en opstaan gepaard gaat, maar wel met voortdurende nieuwe hoogtepunten. Deze hoogtepunten zijn echter tijdsgebonden, voor nu althans.

Alle aandacht was gericht op de Federal Reserve, die deze week haar belangrijke rentebesluit bekendmaakte. Beleggers letten vooral op de ‘dot plot’, een grafiek die de renteverwachtingen van individuele beleidsmakers weergeeft. Niemand verwachtte een renteverlaging door de Fed, maar na de teleurstellende inflatiecijfers van vorige week hangt de vraag boven de markten of een renteverlaging in juni wordt overwogen. De Fed verhoogde de rente niet en deed ook geen verontrustende uitspraken. Iedereen kan dus weer rustig slapen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Amerikaanse PCE inflatiecijfers centraal

De beleggers doen het rustig aan, na de heuse aandelenrally van de afgelopen weken. Bij de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers deze week kreeg de markt meer duidelijkheid over het mogelijke rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank en wanneer zij eventueel de rente gaan verlagen. Zo bedroeg in januari de kerninflatie 2,8 procent, wat overeenkwam met de verwachtingen. In december waren de PCE-kernprijzen met 2,9 procent gestegen. De algemene index kwam ook overeen met de verwachtingen en bedroeg 2,4 procent in januari, ten opzichte van 2,6 procent een maand eerder. Donderdag bleek uit de FedWatch Tool van CME dat meer dan 60 procent van de markt nu verwacht dat de Federal Reserve in juni voor het eerst de rente zal verlagen. Na de publicatie van de inflatiecijfers daalde de Amerikaanse tienjaarsrente tot 4,26 procent.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in