Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Reuring in de tent

De beurzen daalden begin deze week aanzienlijk door de zorgen over de wereldwijd toenemende besmettingen van het coronavirus, landen leggen weer nieuwe reisbeperkingen op. De daling op de beurs wist niet door te zetten en inmiddels staan de beurzen weer hoger.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: 5,4% Inflatie in Amerika

De Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en JP Morgan hebben het cijferseizoen in Amerika afgetrapt met veel beter dan verwachte cijfers en de banken verhogen allebei fors het dividend nadat ze eerder hiervoor al groen licht hadden gekregen van de overheid. Daarnaast waren alle ogen gericht op de Amerikaanse inflatiecijfers en de jaarinflatie kwam uit op maar liefst 5,4%. Normaal betekent een hoge inflatie ook een hogere rente, dat weer slecht kan zijn voor de beurzen, maar dat wordt blijkbaar genegeerd..

Artikel lezen »
Premium

Update: Deceuninck

Vrijdag kwam Deceuninck met een persbericht dat het een sterke omzetstijging verwacht. De voorlopige resultaten van het eerste halfjaar ogen positief. Het voorlopige verkoopcijfer over deze periode was €404 miljoen, oftewel een plus van 39,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Deze groei werd gestuwd door (1) een sterke volumegroei in alle geografische gebieden dankzij een bloeiende markt voor bouwmaterialen en (2) een positieve prijsimpact aangezien de grondstofprijzen aan het eind van 2020 aanzienlijk zijn gestegen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Twijfel over de snelheid van het economisch herstel

De afgelopen week keken beleggers uit naar de notulen van de Amerikaanse en Europese centrale banken. Woensdagavond publiceerde de Fed haar notulen. Volgens verwachting werd besloten om de belangrijkste rente in Amerika te handhaven, zo blijft de Federal funds rate staan op 0,00 tot 0,25 procent. Het inflatiebeleid blijft gericht op een inflatie van rond de 2%. De inflatieverwachting werd wel iets verhoogd, naar 2,2% voor 2022. Hierdoor zouden er in 2023 al renteverhogingen kunnen komen, in plaats van in 2024. Verder bleek dat de Amerikaanse centrale bankiers nog niet zeker weten of de economie zich in een overgangsfase bevindt en zullen er daarom voorlopig nog geen aanpassingen worden gedaan aan het monetaire beleid. Donderdagmiddag kwam de Europese Centrale Bank met haar notulen. De belangrijkste wijziging was het inflatiedoel, deze is nu 2% geworden, eerder was dit “onder maar dicht bij de 2%”. Net als bij de Amerikaanse collega’s is hier ook een afwachtende houding en zal er pas na de zomer worden gesproken over een eventuele afbouw van steunprogramma’s zoals het opkoopprogramma van obligaties.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: We verdienen geld!

De aandelenbeurzen schuiven de zorgen van een mogelijk eerder dan verwachte renteverhoging van zich af en hebben de focus weer op de cijfers en de toekomst. Al gaat de rente omhoog, dan nog gaat dat zeer langzaam. Aandelen blijven aantrekkelijker dan obligaties; kijk alleen maar naar de grote Amerikaanse banken die hun dividenden (de winstuitkeringen aan de aandeelhouders) gaan verhogen. Daarmee nemen de zorgen over de hoge aandeelwaarderingen af. Ook de verdere verspreiding van de deltavariant van het coronavirus wordt beter in perspectief geplaatst.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Dot plot FED

Vorige week daalden de beurzen nog in een rap tempo naar aanleiding van de “Dot plot” van het FED rentebesluit. Hieruit bleek dat de eerste twee renteverhogingen in 2023 kunnen worden verwacht, daar waar de markt uitging van een renteverhoging in 2024. Daarnaast was er de vrees dat de Amerikaanse centrale bank voor die tijd al begint met het terugschroeven van het maandelijks opkopen van obligaties. Vorige week vrijdag zaaide een FED bestuurder nog meer onzekerheden de markt in. Hij zei in een interview dat de rente al in 2022 omhoog zou kunnen gaan en dat zorgde voor onrust op de effectenbeurzen. Tot onze verbazing sprak Jerome Powell (op de foto hierboven druk aan het videobellen) afgelopen dinsdag rustgevende woorden uit en zei dat de huidige hoge en vooral stijgende inflatie “tijdelijk” zal zijn. Verder had hij er “een zekere mate van vertrouwen” in dat de inflatie zal afnemen, en dat het mogelijk nog vele maanden zal duren voordat de centrale bank zijn monetaire-beleidskoers verandert. Deze positieve woorden gaf de markt rust om vervolgens weer tot nieuwe records te stijgen. Het Aandelenondereentientje-team blijft behoedzaam inzake het algehele beurssentiment. Verder is onze portefeuille goed beschermd tegen een terugval van de beurzen.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord
Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie
Inloggen