Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Gaat het dan toch gebeuren?

De beurzen komen eindelijk van hun plaats af en zijn in een “risk-off” modus beland. Dit na het veel slechter dan verwachte banenrapport van de Verenigde Staten en de oplopende consumentenprijzen dat de vrees voor een eventuele renteverhoging aanwakkerde. Bij de daling speelt het economisch herstel door de heropeningen van economieën ook een rol, zo stappen beleggers uit zwaarwegende technologie aandelen om vervolgens afgestrafte laat cyclische aandelen te kopen. Deze aandelen wegen helaas niet zo zwaar in de index als de grote technologie aandelen. Om die reden daalden over de gehele wereld de indices. De snel oplopende grondstofprijzen wakkert de zorgen bij de beleggers ook aan, want hierdoor trekt de inflatieverwachting nog verder aan en dat maakt onrustig.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Beurzen in de wachtstand

We blijven in de ban van Amerika. Afgelopen dinsdag zakten de beurzen keihard weg door negatieve geluiden van Yennet Yellen, de minister van Financiën in Amerika, hierboven afgebeeld. Ze zei dat de Amerikaanse rente eventueel omhoog zou kunnen. Beleggers raakten hierdoor in paniek, want dat zijn de woorden die beleggers juist niet willen horen. De volgende dag nam Yellen haar woorden over de renteverhoging weer terug, wat resulteerde in een correctie van de beurzen waarmee het verlies van de vorige dag weer ruimschoots werd goed gemaakt.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Gekkenhuis in Amerika

Het cijferseizoen over het eerste kwartaal barst echt los in Amerika, namen zoals Tesla, Alphabet (Google), Microsoft, Amazon, Apple, Facebook en Qualcomm komen of kwamen met eerste kwartaalcijfers langs en de ramingen voor de rest van dit jaar. Er is veel goed nieuws ingeprijsd in deze aandelen en de verwachtingen van de analisten en de beleggers moeten dus ruimschoots worden verslaan. Mochten de vooruitzichten wat tegenvallen dan zullen de beren weer de overhand op de beurzen kunnen krijgen. Vooralsnog zijn de cijfers geweldig en de beurzen blijven meer dan goedgehumeurd.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: AEX zet opmars nog niet voort

Vorige week wist de AEX nog een recordhoogte van 717,69 punten aan te tikken, maar deze week stagneert de rally en bewegen we zijwaarts tussen de 706 en 715 punten. Duitsland kwam met een minder goed cijfer dan verwacht naar buiten over het vertrouwen van de Duitse ondernemers. De Duitse ZEW-index noteerde over de maand april op een stand van 70,7, waar 79 van werd verwacht. De Amerikaanse inflatie is in maart 2021 gestegen tot 2,6% op jaarbasis, waar 2,5% verwacht was. Op maandbasis zijn de consumentenprijzen met 0,6% gestegen waarbij werd gerekend op een stijging van 0,5%.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Stieren hebben de overhand op de beurzen

Wat een ijzersterke beurs, afgelopen dinsdag bereikte de AEX zelfs een intraday top van ruim 717 punten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het goede Amerikaans banenrapport dat verscheen en het goede sentiment gaf de beurzen een extra impuls. Jerome Powell gaf een aantal weken geleden al aan dat de Amerikaanse economie er sterk bij ligt en dit cijfer bevestigt zijn positieve uitspraken.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: AEX in gevecht met 700 puntengrens

De beleggers zijn erg positief gestemd en willen nog even snel het paasontbijt verdienen voordat de wereldwijde beurzen vrijdag gesloten zijn in verband met goede vrijdag. Ook zijn de meeste beurzen aanstaande maandag gesloten in verband met tweede paasdag, met uitzondering van Amerika waar de beurzen dan gewoon open zijn. President Biden wil nog eens 2000 miljard in de economie pompen, dus aan stimulansen geen gebrek. Geld pompen in de economie lijkt de oplossing voor het falende politieke systeem van de laatste 15 jaar. Laten we ervan profiteren met beleggingen, veranderen doen wij met onze beleggingstips de wereld toch niet.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord
Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie
Inloggen