Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Beurzen maken pas op de plaats

Afgelopen donderdag gaf Jerome Powell aan dat het te vroeg is om definitief een einde te maken aan de reeks renteverhogingen, en dat maakte beleggers even onrustig. Moody’s kondigde aan dat ze overweegt de ‘Triple A’-kredietstatus van de VS te verlagen. Dit vanwege gestegen rentetarieven, wat leidt tot hogere financieringslasten en twijfels over het vermogen van de Amerikaanse overheid om effectief begrotingsbeleid te voeren. Ook niet echt fijn nieuws, maar een dag later alweer vergeten door het beleggend publiek. Het afgelopen weekend presenteerde de nieuwe voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, een kortetermijnbestedingsplan om een overheidsshutdown in de VS te voorkomen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Powell in de schijnwerpers

De Federal Reserve (Fed) heeft deze week besloten dat de rente in de grootste economie van de wereld onveranderd blijft. Fed-voorzitter Jerome Powell zei in een toelichting dat hij verwacht dat de Amerikaanse economie de komende maanden zal verzwakken, maar dat er geen recessie door de Fed wordt verwacht. Powell liet zoals gewoonlijk alle opties open en benadrukte onder meer dat het nog te vroeg is om de strijd tegen de inflatie op te kunnen geven. Het Amerikaanse rentetarief staat evenwel nog altijd op het hoogste niveau in 22 jaar (tussen de 5,25 en 5,50 procent).

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Cijfers, cijfers en nog eens cijfers

Het blijft druk met kwartaalcijfers op de beurs. Overheden, banken, economen en de analisten van Aandelenondereentientje zijn druk bezig met het interpreteren. In de Verenigde Staten (VS) werd er een aanzienlijke economische groei van 4,9% in het derde kwartaal genoteerd door het Amerikaanse ministerie van handel. Dit groeipercentage overtrof de analistenverwachting van 4,7 procent. In het tweede kwartaal was er een groei van 2,1%. Ook de economische activiteit in de Amerikaanse industrie- en dienstensector groeide, zo bleek uit voorlopige inkoopmanagersindexcijfers van S&P Global. De samengestelde inkoopmanagersindex steeg van 50,2 in september naar 51,0 in oktober. Een cijfer boven de 50 wijst op groei, daaronder krimp.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Bedrijfscijfers hebben de aandacht van beleggers

De beurs blijft grimmig door alle donkere wolken die boven de beurs hangen, met name door de rente. Obligaties worden gezien als veilige haven, maar de werkelijkheid is: een bloedbad! Het zijn voor beleggers in obligaties, net als voor beleggers in aandelen, uitdagende tijden. Voor beleggers in obligaties betreft dit met name Amerikaanse staatsobligaties. De obligatiemarkt heeft al maanden te lijden onder de voortdurende stijging van de rentetarieven. Volgens Bloomberg zijn de prijzen van Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar of langer sinds maart 2020 met 46% gedaald, wat bijna overeenkomt met de verliezen op de aandelenmarkt tijdens de internetzeepbel. Daar wordt een belegger stil van.

Beleggers kregen begin deze week enige opluchting door het uitblijven van de escalatie in het Midden-Oosten, maar de dreiging blijft. De enorm gestegen olieprijzen daalden hierdoor wat. Beleggers zullen de spanningen in het Midden-Oosten goed in de gaten moeten houden, maar wij hebben de focus alweer op het kwartaalseizoen gericht en letten goed op de bedrijfswinsten.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Homerun met MotorK

Afgelopen vrijdagmiddag zorgde een onverwacht sterk Amerikaans banenrapport voor opschudding op de financiële markten. In september werden er maar liefst 336.000 nieuwe banen gecreëerd, bijna het dubbele van wat werd verwacht. De werkloosheid bleef stabiel op 3,8 procent, maar de loongroei daalde licht tot 4,2 procent op jaarbasis. Aandelenondereentientje merkt op dat niemand deze sterke banencijfers had zien aankomen die, gezien eerdere economische gegevens, een andere richting leken aan te wijzen. Deze onverwacht positieve cijfers versterken het vooruitzicht van een renteverhoging en ondersteunen het standpunt van de Federal Reserve dat de rente hoog moet blijven. Aandelenondereentientje gaat dan ook uit van verdere renteverhogingen door de Fed.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Stijgende rente zet beurzen lager

Aandelenondereentientje waarschuwde al enige tijd om de vinger aan de pols te houden en cash aan te houden, want een dalende beurs brengt kansen met zich mee. Er is een lichtpuntje bij een slechte beurs: er komen steeds meer aandelen onder een tientje bij. Dit weekend werd er een tijdelijke oplossing gevonden voor een mogelijke Amerikaanse overheidssluiting (shutdown), maar deze oplossing is slechts geldig voor 45 dagen. ING waarschuwt dat een shutdown de economie kan verstoren en de gegevensstroom beperkt die de Federal Reserve nodig heeft om verdere renteverhogingen te rechtvaardigen, wat eventueel kan betekenen dat de Federal Reserve stopt met het verhogen van de rente. Ook zorgt een gehele shutdown voor politieke onzekerheid tot de verkiezingen van volgend jaar en kan deze leiden tot een hogere risicopremie voor Amerikaanse schuld, wat resulteert in stijgende obligatierentes.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in