Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Zware renteverhoging voor de boeg

Deze week zijn alle ogen gericht op het Amerikaanse rentebesluit en vanavond weten we of het een renteverhoging van 0,75% of 1% wordt. Ons analistenteam sluit een verhoging van een volle procentpunt zeker niet uit, want eerdere renteverhogingen om de inflatie te beteugelen hebben tot dusverre weinig geholpen, de inflatie in de Verenigde Staten is immers nog steeds torenhoog. We zeggen al langere tijd dat de Centrale Banken met zwaarder geschut moeten komen, maar we gaan het vanavond beleven. Mocht de FED de rente met een volle procentpunt verhogen, een kans van 20% volgens de analisten, dan wordt de beurs naar verwachting nog roder gekleurd en raken we in nog zwaarder weer.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Cocktail van slecht nieuws

Het vertrouwen van beleggers in de beurs is in lange tijden niet zo slecht geweest dan nu. Niet vreemd dat ze daarom massaal geld aanhouden. De recente stijging van de beurs is wat we noemen een “bull trap” (valse opwaartse beweging) en doet ons denken aan de plotseling stijging van medio juli dit jaar, om vervolgens weer hard te dalen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: We houden ons kruid droog

We waarschuwen al geruime tijd dat de beurzen te hard zijn opgelopen op de feiten. De daling van de afgelopen tijd komt dan ook niet als een verrassing. De hele wereld keek uit naar de toespraak van Jerome Powell tijdens het Jackson Hole Symposium en hij liet daar niks aan duidelijkheid over. De rente in de Verenigde Staten gaat stijgen en wel zo veel als nodig is om de inflatie te beteugelen. Ook in Europa gaat de rente omhoog en kort nadat Christine Lagarde van de ECB hierover sprak gingen de beurzen onderuit. Ze kondigde aan dat de Europese rente in september wordt verhoogd en de details worden aankomende donderdag in het ECB rentebesluit bekend gemaakt. Het zal tijd worden, we zagen al aankomen dat deze (en meer) stappen nodig zijn, anders gaat het nog meer fout met de inflatie. De markt gaat nu in ieder geval uit van een renteverhoging van 0,50% maar dat kan zomaar eens hoger worden.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Jackson Hole in de schijnwerpers

Bent u net zo flauw van de beurs als wij flauw zijn van de beurs? We krijgen mails van leden die overwegen te stoppen met beleggen omdat ze het zo saai vinden. “Dat beleggen zo saai kan zijn, want écht geld wordt er niet verdiend op de beurs.” schrijven ze dan.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Schoon schip maken

Kort nadat wij gewaarschuwd hadden dat er wel eens meer grote bedrijven met winstwaarschuwingen konden komen, volgden al gauw winstwaarschuwingen van onder meer chipgigant Nvidia en chipmaker Micron Technology, wat beleggers echt aan het denken moet gaan zetten. De beleggers zijn nog in de ban van het meevallende banenrapport wat afgelopen vrijdag verscheen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Te snel herstel van de beurzen

De beurzen zijn in een rap tempo hersteld door onder andere de aanwas van positieve bedrijfscijfers en de hoop dat de Amerikaanse centrale bank toch minder hard moet optreden dan gevreesd, wel verhoogde de Fed het belangrijkste rentetarief met 75 basispunten naar een rentestand van 2,50%. Er kwamen echter een aantal winstwaarschuwingen voorbij en met name de winstwaarschuwing van Walmart viel ons op. Beleggers keken na de eerste schrik er al snel weer met een schuin oog na, maar we moeten zulke winstwaarschuwingen serieus nemen, vooral omdat de reden van deze winstwaarschuwing de hoge inflatie is. Het is de grootste Amerikaanse supermarktketen die verwacht dat consumenten terughoudender gaan worden met hun uitgaven door de torenhoge gestegen prijzen van het voedsel en de brandstof.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in