Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Wachten op akkoord schuldenplafond VS

De beurzen zitten in een soort wachtstand te wachten op een akkoord over een verhoging van het schuldenplafond in Amerika. De Amerikaanse President Joe Biden gaf aan dat er eind deze week een akkoord zal zijn. Hij noemde de gesprekken die hij hierover voerde professioneel en productief. Duidelijk is dat hij wil dat het opgelost wordt. Mocht er in het ergste geval geen akkoord worden bereikt voor de deadline van 1 juni 2023, dan is Amerika officieel in gebreke en zal dit voor veel onrust zorgen. Het Aandelenondereentientje-team is hier echter niet bang voor en denkt ook dat er spoedig een akkoord zal komen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Amerikaanse inflatie daalt verder

De jaarlijkse Amerikaanse inflatie kwam iets lager uit op 4,9% versus 5% een maand eerder. De kerninflatie kwam zoals verwacht uit op 0,4%. Dit impliceert dat de Fed voor de komende rentevergadering het beleid onveranderd zou kunnen laten. Het leeuwendeel van de markt verwacht dan ook dat tijdens de volgende rentevergadering van 14 juni er geen nieuwe renteverhoging zal zijn. Een kleine hoeveelheid houdt rekening met een verhoging van 25 basispunten. We gaan het zien, veel invloed zal het niet hebben verwachten wij.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Inflatiecijfers en rentebesluiten

Vanavond wordt het Amerikaanse rentebesluit bekend gemaakt. De markt gaat er vanuit dat de Amerikaanse rente met 0,25% wordt verhoogd, de Amerikaanse inflatiecijfers van afgelopen vrijdag geven hier ook aanleiding toe. Zo kwam de Amerikaanse kerninflatie in maart iets lager uit dan in de voorgaande maand. Morgen komt ook de ECB met het rentebesluit en ook hier is de verwachting dat de rente met 0,25% wordt verhoogd. De Europese kerninflatie bedroeg in april 5,6 procent op jaarbasis, wat ook iets lager was dan de 5,7 procent een maand eerder.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Cijferregen

De beurzen blijven ijzersterk liggen, maar hebben de neiging naar consolidatie. De eerste kwartaalcijfers van grote banken kwamen voorbij en die waren beter dan verwacht, ook de kapitaalreserves van de banken zijn groot. Dit gaf een impuls aan het vertrouwen van beleggers en verminderde de angst over een mogelijke bankencrisis. Het team van Aandelenondereentientje blijft desondanks behoedzaam ten aanzien van de cijfers voor de komende kwartalen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: IMF somber gestemd, maar beurzen blijven goedgemutst

Beleggers doen het rustig aan na het lange paasweekend en stonden in de wachtstand voor de Amerikaanse inflatiedata en de laatste notulen van de Federal Reserve. De jaarlijkse Amerikaanse inflatie kwam uit op 5% (verwacht 5,2%), terwijl deze vorige maand nog 6% was. De maandelijkse inflatie kwam uit op 0,1% (verwacht 0,2%), terwijl de inflatie van vorige maand nog 0,4% was. De kerninflatie was zoals verwacht. Nu de Amerikaanse inflatie is gedaald kunnen de beurzen weer vrolijk doorstijgen, immers hoeft de rente dan niet verder omhoog. Wel kunnen de gestegen grondstofprijzen bij de volgende inflatiecijfers roet in het eten gooien.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Koopjesjagen voor het paasdiner

Beleggers maken zich klaar voor het lange paasweekend dat voor de boeg ligt. Zowel op goede vrijdag als twee paasdag zijn de beurzen gesloten. We hebben alle reden om extra uit te pakken met het paasdiner, want we hebben mooie resultaten. Verder verwelkomden we een nieuw Belgisch aandeel onder een tientje in onze portefeuille.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in