Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Nieuweling in onze portefeuille

Maanden lang stijgen en dan ineens gaat het spoken op de beurzen, dat is natuurlijk inherent aan beleggen. De markten letten nu extra op de bewegingen van de korte- en langetermijnrente. De afgelopen daling had vooral te maken met de stijging van de 10-jaars rente in Amerika zoals we u al eerder schreven. Dit is geen goed nieuws voor de aandelenmarkten en vooral niet goed voor de technologiefondsen. Het sentiment kan dan ineens weer omslaan en dat zagen we afgelopen maandag. De rente daalde vijf basispunten en de beurzen hervatten keurig de opgaande rally. Ons team voorziet geen reden tot paniek, zelfs niet wanneer de rente gaat stijgen, aangezien Jerome Powell letterlijk heeft gezegd dat de Amerikaanse centrale bank er alles aan gaat doen om de rente nog lang laag te houden. Beleggen is emotie en beleggers blijven reageren als de rente weer beweegt. Tijd om onze lopende posities te bespreken.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Wat een geweld op de beurs

Eens een keer dat we niet beginnen met “De beurzen zijn weer hoger van start gegaan”, want er was een draai in de markt! De trigger was de oplopende rente op de obligatiemarkten (vooral de 10-jaars rente in Amerika) en de vrees dat het economische herstel zal leiden tot een sterke inflatie waardoor het beleggen minder aantrekkelijk wordt. De in de volksmond “te dure” technologie-aandelen werden massaal van de hand gedaan en dat zorgde voor druk op de wereldwijde beurzen. Vooral de technologiebeurs Nasdaq100 ging in een vrije val.

Bovenaan dit bericht ziet u de foto van FED-baas Jerome Powell en niet zonder reden. Afgelopen dinsdagavond gaf hij een speech waarna de Amerikaanse beurs weer omhoog ging om tot zelfs met enkele plusjes te sluiten. Jerome Powell gaf tijdens een hoorzitting in de Senaat aan dat door het monetair beleid men geen extreem hoge of langdurige inflatie hoeft te vrezen als gevolg van de miljarden die de Amerikaanse centrale bank in de economie pompt. Hij zag dan ook geen reden om het opkoopbeleid, dat voor erg lage rentes zorgt, te temperen. Daarnaast had Powell opbeurende berichten over het economisch herstel in de Verenigde Staten. Toch blijft de rente oplopen, maar voor de aandelen onder een tientje maakt dat voorlopig niet uit.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate Aandelen onder een tientje

We ontvangen wel eens mailtjes van abonnees die liever elke week tips willen hebben en wij begrijpen dat. Omdat we wel raak willen schieten moeten we elke bedrijf wat we u presenteren volledig uitpluizen, daar hangt het succes vanaf. Abonnees die later lid geworden zijn en BAM, PostNL, Sonim en Aegon gemist hebben kunnen gerust zijn, we zijn gericht en slaan toe wanneer anderen het hazepad kiezen. Bij beleggen is geduld een schone zaak. U ontving recent de analyse van het aandeel

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: IJzersterke beurs niet te stoppen

Het lijkt wel alsof we iedere week in herhaling vallen, maar de beurzen zijn deze week weer hoger van start gegaan en dat lijkt haast vanzelfsprekend te worden. Er zijn bijna geen alternatieven voor het geld meer. Een paar weken geleden was zelfs in het nieuws te lezen dat mensen massaal zijn gaan beleggen omdat ze veel hebben gespaard. Met de huidige coronapandemie kunnen ze niks doen met dat geld. Uit ervaring weten we dat wanneer de groenteboer en kapper, uw oom en tante, die u nog nooit over beleggen hebt gehoord nu ineens op de all-time high van de markten aandelen willen gaan kopen, het dan meestal tijd wordt om uit de aandelen te stappen.. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ons team blijft extra scherp maar blijft uiteraard zoeken naar de vergeten aandelen onder een tientje.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Winstnemingen en stijging Sonim onder de loep

Het goede sentiment op de beurs blijft aanhouden. Het lijkt wel of elke daling gelijk wordt opgevangen door een verdere stijging of zelfs een nieuwe all-time high. Desondanks was er de afgelopen week een kleine correctie. De trigger van de koerscorrectie was een waarschuwing van het Internationaal Muntfonds (IMF). De organisatie waarschuwde dat de markten te hoog staan gezien de huidige coronapandemie. Wat het IMF in onze ogen hierbij vergeet is dat beleggers 12 tot 24 maanden vooruit kijken, mogelijk dus al over de coronapandemie heen. De daling had niet veel invloed op onze portefeuille, onze portefeuille is goed gespreid en bevat uitsluitend aandelen onder een tientje. Tijd om wat dieper in te gaan op onze portefeuille, zo nemen we afscheid van twee aandelen uit onze portefeuille.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

BUSINESS CLASS SPECIAL

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord
Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie
Inloggen