Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Beweeglijk beursjaar

Vorige week schreven we u over de verwachting dat de markt drie á vier renteverhogingen nodig heeft om de hoge inflatie tegen te gaan en dit lijkt werkelijkheid te worden nu de Amerikaanse tienjaarsrente fors aan het oplopen is en de 1,90% al aan tikt. Ook lijkt het conflict tussen Rusland en Oekraïne verder te escaleren. Beleggers stappen massaal uit de beurs in Moskou, die dit jaar al op een verlies van bijna 20% staat! De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we daar kijken naar kansen, want een echte derde wereldoorlog wil niemand denken wij, ook Poetin niet. Oplaaiende geopolitieke spanningen zijn natuurlijk niet goed voor aandelen en andere assets.

Artikel lezen »
Premium

Speculatief interessante pennystocks, maar niet ongevaarlijk

Aandelenondereentientje wil u wat vaker aandelen voor het voetlicht brengen ter inspiratie en voor de actieve beleggers die zelf eens een avontuur aan willen gaan. Hedgefondsen beleggen normaal gesproken niet in pennystocks vanwege het risico dat gepaard gaat met het beleggen in bedrijven die over zwakke fundamentals beschikken. Een bijkomende reden is dat er over het algemeen slechts beperkte informatie over dergelijke aandelen beschikbaar is. Dat neemt niet weg dat ook hedgefondsen het ongelooflijke rendement erkennen dat sommige pennystocks kunnen opleveren als hun potentieel wordt ontdekt voor de rest van de markt dat doet. Zo heeft de Invesco S&P SmallCap Info Tech ETF (PSCT), een tracker die belegt in pennystocks, het afgelopen jaar een totaalrendement van meer dan 67% behaald. Ook wij bij Aandelenondereentientje zijn voortdurend op jacht naar deze kansrijke pennystocks.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Jerome Powell gaat ingrijpen waar nodig

De beurzen zijn het nieuwe jaar erg volatiel begonnen en er heeft een sectorrotatie plaatsgevonden. Beleggers halen geld uit de gestegen technologiefondsen en verplaatsen het naar waarde-aandelen. Soms snappen wij de beleggers niet, maar dat maakt ons vak juist zo leuk! Afgelopen woensdag werd er bekendgemaakt dat de jaarlijkse inflatie van Amerika op 7% is uitgekomen. Normaal zouden de beurzen en de rentes hier vel op moeten reageren, maar beleggers lijken aan de hoge inflatie gewend te raken.

De woorden van Jerome Powell eerder deze week deden de beurzen ook goed: “Balance sheet is far above where it needs to be” (De balans is ver boven wat het moet zijn). De Amerikaanse centrale bank zal daarom snel starten met het afbouwen van haar balans en dat gaf de beurzen wat kleur. Gezien de torenhoge inflatie die maar niet snel genoeg zakt zal Jerome Powell de rente sneller gaan verhogen. Wij vinden deze opmerking een beetje mosterd na de maaltijd, want Powell had al veel eerder moeten ingrijpen, maar deed dat niet om de beleggers een beetje aan de gedachte van stijgende rentes te laten wennen. Dat is te begrijpen, ook de Amerikaanse centrale bank heeft een zorgplicht naar beleggers en zodoende de taak geen “crash” op de beurzen te veroorzaken. Die kan er desalniettemin wel aankomen als er niet snel genoeg zal worden ingegrepen. De markt gaat uit van drie renteverhogingen dit jaar, maar het Aandelenondereentientje-team denkt dat er minstens vier rentestappen nodig zijn om deze hoge inflatie tegen te gaan.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Knallend het nieuwe jaar in!

Het Aandelenondereentientje-team wenst u een gezegend 2022 toe. Het nieuwe jaar begint goed en een uitspraak als “Zoals de eerst week begint loopt de rest van het jaar” zou koren op de molen van beleggers moeten zijn. Beleggers lijken langzamerhand de zorgen over het coronavirus achter zich te laten.

Artikel lezen »
Premium

We kijken zeer tevreden terug met 60% winst

Op onze site vindt u de actuele portefeuille, met al onze aan- en verkopen. We zitten geenszins vol belegt en staan te trappelen om in de chaos van cijfers die straks weer naar buiten komen van de bedrijven de verguisde, vergeten en onbeminde aandelen te ontdekken. Aandelen van een paar dubbeltjes waar dus geen bloed uit kan vloeien, aandelen die kansrijk zijn maar allen met een gemene deler: het zijn allemaal aandelen onder een tientje! Het motto van een dubbeltje een kwartje maken.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Terugblik op 2021

Terwijl de beurzen grillig zijn proberen we nog snel de kerstmaaltijd te verdienen. Zo heeft onze recente aanwinst een leuke start gemaakt en staat het aandeel nu 4,5% in de plus ten opzichte van onze aankoopkoers; de rit is begonnen!

Artikel lezen »

Download uw gratis analyse van een kansrijk aandeel [2022]

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in