Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: Beurzen in de ban van geweld en stijgende rente

Zorgen om een mogelijke recessie in de Verenigde Staten brengen de wereldwijde beurzen massaal lager, waardoor ook de AEX wel eens in een berenmarkt terecht zou kunnen komen. Beleggers hebben vrees voor een sneller en agressiever rentebeleid van de Fed, waardoor de economie aanzienlijk vertraagd kan worden. De strenge coronalockdowns in China drukken ook op het sentiment, waardoor de wereldwijde aanvoerketens opnieuw verstoord lijken te worden, waardoor de economie nog hardere klappen kan krijgen. Waarschijnlijk een cijfer waar iedere belegger naar uit keek waren de Amerikaanse inflatiecijfers afgelopen woensdag. De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in april harder dan verwacht gestegen naar 8,3%, de verwachting was 8,1%. We gaan zien wat de toekomst brengt. Hoe lager de beurs, hoe meer aandelen onder een tientje moeten we maar denken.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: NASDAQ zit in een berenmarkt

De wereldwijde beurzen zitten in lastig vaarwater en met name de Amerikaanse beurzen, waaronder de technologiebeurs NASDAQ, die nu officieel in een berenmarkt zit. Dat is het geval wanneer een beurs meer dan 20% is gedaald vanaf de top. Wij hebben onze leden van Aandelenondereentientje begin dit jaar al gewaarschuwd dat 2022 een erg volatiel en slecht beursjaar kan worden, maar dat wij ons daar in onderscheiden kunnen, er ontstaan namelijk tegelijkertijd veel kansen in het Aandelenondereentientje-land wat wel blijkt met onze doeltreffers.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: IJzersterke resultaten Ordina

De beurzen liggen er slecht bij, wat onder andere komt door de steeds strenger wordende toon van de Amerikaanse centrale bank, de oplopende coronabesmettingen en lockdowns in China die de aanvoerketens verslechteren, en ook de voortdurende oorlog in Oekraïne doet het sentiment niet veel goeds.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Heroverweging portefeuille

Op de beurzen staan de bedrijfscijfers centraal en de beleggers zullen vooral kijken naar de outlook en/of eventuele winstwaarschuwingen. Het Aandelenondereentientje-team verwacht dat tal van bedrijven een behoorlijke groei kunnen laten zien, maar er zullen ook teleurstellingen zijn. De rentes lopen ook fors op, waaronder en vooral de tienjarige Amerikaanse rente die opliep tot 2,911%. Dit is ook de hoogste rente sinds eind 2018, wat uiteraard alles te maken heeft met de hoge inflatie.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Fed grijpt in

De beurzen en vooral de technologieaandelen doen het erg slecht de laatste tijd nadat de Amerikaanse Centrale bank een agressiever rentepad is gaan bewandelen dan waar beleggers in eerste instantie rekening mee hielden. Zo wil de Amerikaanse centrale bank volgende maand al de portefeuille van 9 biljoen dollar aan effecten op de balans gaan verkleinen om de torenhoge inflatie tegen te gaan. Daarnaast wil de Fed een snelle verhoging van de beleidsrente met maar liefst vijftig basispunten, ofwel een verhoging van 0,50% per keer. Daardoor draait de Fed de stimulering van de economie door het opkopen van staatsleningen terug, wat helpt om ook de rente op de kapitaalmarkt te laten stijgen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: We gaan goed, maar worden voorzichtiger

De beurzen reageerden afgelopen dinsdag opgelucht op geruchten dat Rusland zijn militaire activiteiten rond Kiev en Tsjernigov in Oekraïne flink wil gaan verminderen, waardoor met de vredesonderhandelingen flinke stappen vooruit lijken te zijn geboekt. Zoals we vorige week al mailden raden we beleggers aan om dikke winsten deels veilig te stellen en dat advies handhaven wij vooralsnog, totdat er echt duidelijk een wapenstilstand is.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in