Portefeuille updates

/
Portefeuille updates

Het team van Aandelen onder een tientje is transparant en stuurt iedere week een update naar haar abonnees met informatie over de stand van zaken van de aandelen onder een tientje.

Zo weet u waar wij staan en hoe wij over de aandelen onder een tientje denken, opdat u dit ook mee kunt wegen in uw beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld is een dalende of stijgende olieprijs, wij bespreken dit en vertellen wat voor invloed dit heeft op eventuele aandelen onder een tientje die wij in portefeuille hebben. Concreet en met wat wij vervolgens al dan niet doen met deze aandelen.

Abonnee worden?

Laatste 6 nieuwsberichten

Premium

Weekupdate: We zijn er klaar voor..

De beurzen noteren weer op recordhoogte na de daling van een paar weken geleden. De beurzen krijgen nu een zetje in de rug door beter dan verwachte kwartaalcijfers van bedrijven. De verwachtingen voor deze kwartaalcijfers lagen relatief laag waardoor de kans op meevallers groter was dan op tegenvallers. Maar beurzen kunnen niet alleen maar blijven stijgen, er hangen ook “donkere wolken” boven de beurzen waar we ook vorige week al over schreven.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Donkere wolken boven de beurzen

We willen de beleggers waarschuwen voor de donkere wolken die boven de beurzen hangen: torenhoge inflatie, stijgende energieprijzen, tapering en ook renteverhogingen liggen in het verschiet. Het Aandelenondereentientje-team probeert de donkere wolken weg te schuiven en zoekt achter de wolken naar de stralende zon. Dat lukt tot nu toe met aandelen onder een tientje.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Portefeuille gaat als een speer

De hoge inflatie en stijgende obligatierentes zitten de beleggers dwars en de beurzen zijn daardoor wat grillig en blijven dat ook verwacht het Aandelenondereentientje-team. De grondstofprijzen vliegen de pan uit wat samenhangt met een steeds hogere inflatie. Voor het aandeel BP in onze portefeuille geeft dat de koers van dit wereldconglomeraat gelukkig kleur. Dat we kampen met een te hoge inflatie bleven beleggers negeren en lieten de beurzen tot recordniveaus stijgen, maar de oplettende belegger zag deze grillige ietwat onzekere markt al van mijlen ver aankomen, aangezien de Amerikaanse centrale bank wel in moet grijpen om de hoge inflatie tegen te gaan middels renteverhogingen. Dit laatste geeft geen turbo aan de aandelenkoersen.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Homerun op SDPI

Begin deze week daalden de beurzen nog hard door de stijgende Amerikaanse rentes en de beurzen zijn op moment van schrijven weer herstellende. Een Jantje lacht, Jantje huilt beurs. De Aandelenondereentientje-portefeuille wist goed stand te houden tijdens de dalingen van de afgelopen week en een groot deel van onze aandelen gingen zelfs plussen in een slechte markt.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Reuring op de beurzen

De aandelenbeurzen waren begin deze week in rep en roer door de megaschuld van de een-na-grootste Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande Group. Het zette de koers van dit aandeel in een maand tijd zo’n 40% lager en over een halfjaar bekeken zelfs ruim 80% lager. Het voorval doet beleggers een beetje denken aan de bankencrisis van 2008 toen Lehman Brothers omviel. Het Aandelenondereentientje-team denkt dat de overheid van Beijing alleen ingrijpt als er sprake is van verregaande besmetting, waardoor meerdere grote ontwikkelaars kunnen omvallen en er systeemrisico’s voor de economie kunnen ontstaan.

Artikel lezen »
Premium

Weekupdate: Winst op twee aandelen, we halen de netten op..

De beurzen wachten op de woorden van de Federal Reserve (FED) nu de jaarlijkse inflatie licht gedaald is naar 5,3% en de inflatie over de maand augustus zakte tot 0,03% (verwacht 0,04%). Nu de maandelijkse inflatie niet verder is gestegen geeft dat opluchting bij de beleggers, omdat de FED nu geen haast hoeft te hebben om het belangrijkste rentetarief (0,25%) te verhogen. Mocht de hoge inflatie een lange tijd aanhouden dan komt er veel druk op de FED om te rente sneller te verhogen om zo de hoge inflatie tegen te gaan, wat dan tot gevolg kan hebben dat de beurzen bearish worden. Volgende week is het weer tijd voor het maandelijkse rentebesluit van de FED.

Wel lijkt de FED eerder vroeger dan later te willen beginnen met “taperen” en hierdoor kan er wat angst onder de beleggers ontstaan. Voor nu verwacht het Aandelenondereentientje-team enige tijd nog hogere koersen op de borden, maar dat kan snel voorbij zijn wanneer de FED begint met taperen. Voor de beleggers die wachten op een “dip” is het een pijnlijke weg naar boven.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in