Analyses

/
Analyses

Hieronder vindt u aandelenrapporten en analyses waarbij we concluderen dat een dubbeltje nog steeds een kwartje kan worden.

Om een voorsprong te krijgen maakt het aandelen onder een tientje-team gebruik van elke gelegenheid om inzicht te krijgen van insiders in de industrie en het bedrijfsmanagement.

We passen de eagle-eye methode toe; fundamentele analyses, management-evaluaties en uitgebreid onderzoek om snelgroeiende aandelen onder een tientje op onze radar te krijgen.

Gaat het een keer anders dan we hopen dan is door de spreiding die we hebben met aandelen onder een tientje het risico beperkt. Een aandeel van €1 kan immers ook maar €1 dalen, maar onbeperkt stijgen…

Abonnee worden?

Laatste 6 analyses

Premium

Analyse: Zitten er nog lijken in de kast bij dit bedrijf?

Dit bedrijf is berucht bij beleggers vanwege de vele financiële tegenvallers in het verleden. Sinds het aantreden van de nieuwe ceo waait er echter een frisse wind door het bedrijf. Met de inzet van de zogenaamde ‘marge vóór volume’ strategie wordt er namelijk veel meer op de kosten gelet. Langzaam maar zeker lijkt deze strategie zijn vruchten af te werpen en kon er over het afgelopen jaar een fraaie nettowinst worden gepresenteerd.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Turnaround langzaam maar zeker, koers terug op bodemwaardering

De koers van dit Amerikaanse staalbedrijf daalde in 2020 door mismanagement en door lage olieprijzen op een absoluut dieptepunt, maar de nieuw aangetreden topman was voortvarend aan het werk gegaan om een interessante turnaround aan het te bewerkstelligen. Sinds 2020 steeg de koers tweemaal ruim 70% om vervolgens weer bijna helemaal terug te zakken.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: stabiel groeiende dienstverlener in niches van financiële dienstverlening

In een wereld waarin veel beleggers terughoudend zijn met investeringen in de financiële sector, is er een bepaalde nichespeler die zich opmerkelijk heeft onderscheiden. Dit bedrijf, oorspronkelijk pionier in het afdekken van valutarisico’s, heeft zijn portfolio in recente jaren aanzienlijk uitgebreid naar andere financiële niches. Ondanks zorgen over verhoogde rentetarieven en mogelijke recessievoorspellingen, heeft deze onderneming consistent een groei in inkomsten laten zien. De oprichter, met een indrukwekkende achtergrond in economie en ervaring bij vooraanstaande instellingen, heeft innovatieve technieken ontwikkeld die decennia geleden het landschap van risicobeheer vormden. Met moderne diversificatie en expansieplannen in het vooruitzicht blijft het bedrijf evolueren, met speciale aandacht voor opkomende markten en technologische innovaties in de financiële sector. Het interessante track record, de sterke groeistrategie en de solide financiële gezondheid maken dit een intrigerend bedrijf om in de gaten te houden.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Verrassing voor de trouwe viervoeter

Een Amerikaans bedrijf, opgericht door een hondeneigenaar die een gebrek aan geschikte producten voor grote honden bemerkte, heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle onderneming in de hondenaccessoiremarkt. Ondanks financiële uitdagingen wist de onderneming door reorganisatie en prijsaanpassingen de uitgaven te verminderen en de cashflow te verbeteren. De groei van de afgelopen jaren begon echter af te vlakken na een prijsverhoging.

Het bedrijf blijft innoveren met nieuwe productlijnen gericht op specifieke hondengedragingen en behoeften, zoals kauwbehoefte en tandverzorging. Bovendien breidt het zijn marktbereik uit door middel van het omnichannel-concept, waarbij producten niet alleen online, maar ook via traditionele retailers verkrijgbaar zijn. Het bedrijf vergroot zijn merkbekendheid door middel van initiatieven zoals een weblog, evenementen voor honden en hun eigenaars, en dierenartsconsultaties.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Speculeren op de doorbraak van gecultiveerd vlees

In dit artikel wordt een Engelse investeringsmaatschappij besproken die gespecialiseerd is in het financieren van duurzame voedselbedrijven. Met een portfolio van meer dan twintig belangen, inclusief twee Nederlandse bedrijven, richt deze firma zich op de ontwikkeling en productie van gecultiveerd vlees en vegetarische eiwitten, oliën en vetten door precisiefermentatie. Ondanks hoge productiekosten die voorheen de groei van de sector belemmerden, neemt de efficiëntie toe, waardoor analisten voorspellen dat gecultiveerd vlees tegen 2030 een marktaandeel van 10% zal bereiken. Dit biedt investeerders de kans om te speculeren in deze veelbelovende sector tegen een aantrekkelijke korting, aangezien het bedrijf momenteel ongeveer 35% onder de nettovermogenswaarde noteert.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in