Analyses

/
Analyses

Hieronder vindt u aandelenrapporten en analyses waarbij we concluderen dat een dubbeltje nog steeds een kwartje kan worden.

Om een voorsprong te krijgen maakt het aandelen onder een tientje-team gebruik van elke gelegenheid om inzicht te krijgen van insiders in de industrie en het bedrijfsmanagement.

We passen de eagle-eye methode toe; fundamentele analyses, management-evaluaties en uitgebreid onderzoek om snelgroeiende aandelen onder een tientje op onze radar te krijgen.

Gaat het een keer anders dan we hopen dan is door de spreiding die we hebben met aandelen onder een tientje het risico beperkt. Een aandeel van €1 kan immers ook maar €1 dalen, maar onbeperkt stijgen…

Abonnee worden?

Laatste 6 analyses

Premium

Analyse: Groeikansen met beperkt risico

Dit Engelse bedrijfje kreeg onze de aandacht toen we op zoek gingen naar bedrijven die de afgelopen maanden te hard zijn afgestraft door de koersdaling van groeibedrijven. Deze microcap investeert in opkomende bedrijven uit verschillende sectoren die binnen afzienbare termijn naar de beurs zullen gaan, dan wel onlangs naar de beurs zijn gebracht maar toch wat additionele financiering nodig hebben, zonder meteen weer nieuwe aandelen te plaatsen.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Video on demand voor ruimdenkenden

Waar menig institutioneel belegger de kriebels krijgt van bedrijven die zich bezighouden met spiritualiteit, worden ze bij de term ‘alternatieve waarheid’ soms juist extra enthousiast. Bedrijven die zich hiermee bezighouden kunnen dan ook wel degelijk interessant zijn. Dit bedrijf verscheen op onze radar omdat de koers op een meerjarig dieptepunt was beland, terwijl de omzet fraaie groeicijfers liet zien. Het bedrijf is in 2020 bovendien ebitda-positief geworden, terwijl vorig jaar ook de operationele winst in het groen kwam.

Artikel lezen »
Premium

Ongekend hoge korting op waardevolle portfolio bij dit aandeel

Deze Amerikaanse microcap noteert met een korting van 75% op zijn nettovermogenswaarde. Dergelijk kortingen komen wel eens voor wanneer de waarde van de bezittingen op de balans te hoog gewaardeerd is. Bij dit bedrijf lijkt
daarvan echter geen sprake te zijn, omdat de meeste deelnemingen ofwel zelf beursgenoteerd zijn
ofwel goed vergelijkbare collega-bedrijven hebben met een beursnotering.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Investeren in kleine olievelden

Met de huidige hoge olieprijs valt er natuurlijk weer veel geld te verdienen. Het laaghangende fruit is geplukt, maar het Aandelenondereentientje-team speurde verder met twee criteria: een aandeel onder een tientje en een aandeel waar echte kansen lijken te liggen. De oliesector is over de afgelopen twaalf maanden de best presterende sector, wat natuurlijk veroorzaakt wordt door de hoge energieprijzen. Ondanks de koersontwikkeling zijn veel bedrijven in de sector nog steeds niet duur. Met name onder de kleinere oliefondsen zijn nog steeds bedrijfjes te vinden die onderliggend zeer sterk presteren, wat nog niet in de koers is verdisconteerd. Veel van dat soort bedrijfjes zijn genoteerd op de beurs in Londen, die sinds de Brexit sowieso een beetje vergeten lijkt te worden.

Artikel lezen »
Premium

UK Small Caps in oliewinning met veel potentie

Nu de olieprijs alweer ruim twintig maanden stijgt zullen beleggers mogelijk meer aandacht krijgen voor de veronachtzaamde oliesector. In het verleden meenden veel experts dat het wereldwijde aanbod van olie verhoogd kon worden met schalieolie. Door de hoge kostprijs en korte levenscyclus van bronnen met schalieolie is het enthousiasme daarvoor alweer bekoeld. Wellicht bieden conventionele bronnen in moeilijke gebieden meer uitkomst. Niet alleen diepzeebronnen komen in aanmerking, maar ook bronnen in landen waar tot voor kort weinig aandacht naar uitging. Wij hebben twee aandelen uitgezocht die we op halve kracht kopen. Wij willen niet te veel achter de gestegen koersen aan lopen, maar aan de andere kant zien we potentie en willen we de trip ook niet missen.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in