Analyses

/
Analyses

Hieronder vindt u aandelenrapporten en analyses waarbij we concluderen dat een dubbeltje nog steeds een kwartje kan worden.

Om een voorsprong te krijgen maakt het aandelen onder een tientje-team gebruik van elke gelegenheid om inzicht te krijgen van insiders in de industrie en het bedrijfsmanagement.

We passen de eagle-eye methode toe; fundamentele analyses, management-evaluaties en uitgebreid onderzoek om snelgroeiende aandelen onder een tientje op onze radar te krijgen.

Gaat het een keer anders dan we hopen dan is door de spreiding die we hebben met aandelen onder een tientje het risico beperkt. Een aandeel van €1 kan immers ook maar €1 dalen, maar onbeperkt stijgen…

Abonnee worden?

Laatste 6 analyses

Premium

Analyse: Een kans die we niet willen laten liggen!

De aandelenkoers van dit aandeel is sterk gedaald naar een niveau waar wij tot voorheen alleen van droomden. Beleggers zijn onzeker over de blootstelling aan investeringen in de bankensector en dan met name Credit Suisse. Nou dat gaat dus nergens over vinden wij bij Aandelenondereentientje.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: overname reëel scenario bij dit bedrijf

Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen. In de categorie high risk, high reward vonden we deze online webshop voor huishoudelijke apparaten die twee jaar geleden een grote overname deed die behoorlijk is misgelopen. Vorig jaar trokken enkele werknemers aan de bel over diverse misstanden, wat uiteindelijk resulteerde in een onderzoek waardoor de accountant zich terugtrok en er geen financiële cijfers meer zijn gepubliceerd. Inmiddels zijn de resultaten van het eerste onderzoek binnen en is een nieuw management aangesteld dat openstaat voor een overname. De koers staat laag, wat mogelijkheden biedt voor beleggers die willen inspelen op het scenario dat de resultaten over 2022, die binnen enkele maanden worden gepubliceerd, geen al te grote verrassingen bevatten.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Bedrijfsmodel van dit bedrijf blijft op lange termijn intact, maar..

Sinds de introductie op Euronext Amsterdam heeft dit aandeel de aandeelhouders alleen maar kopzorgen opgeleverd. De koers is enorm gedaald. Voor wie de aandelen heeft leek het net of ze de aandelen af konden schrijven. Het bedrijfsmodel is op lange termijn intact, maar de blootstelling aan de autosector blijft een heikel punt. Binnenkort maakt het bedrijf de cijfers over het boekjaar 2022 bekend. Kort samengevat is dit een aandeel dat met haar koers door een diep dal is gegaan, maar waar we toch aandelen van willen kopen op de huidige koers. We zijn in goed gezelschap, want een hedge fund uit de VS kocht inmiddels een belang van 3%. We waarschuwen: limiteer uw order en betaal niet de hoofdprijs!

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Met dit aandeel, koop een dollar voor 36 dollarcent

In de zoektocht naar ondergewaardeerde aandelen onder een tientje, vonden we in de sector gezondheidszorg dit Amerikaanse bedrijf. Het noteert ver onder zijn materiële boekwaarde van $2,33 per aandeel. Er zit veel verborgen waarde in de balans door de manier waarop het is gewaardeerd. Met de koers op moment van schrijven van $0,84 kopen we zo gezegd dus een dollar voor 36 dollarcent.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Nieuwe CEO moet dit bedrijf zo snel mogelijk winstgevend maken

Net als veel andere jonge bedrijven wordt dit bedrijf geconfronteerd met problemen die typisch zijn voor de fase waarin het bedrijf zich bevindt. Deze producent van waterstofbrandstofcellen zag zich genoodzaakt om de plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek op te schorten vanwege de onzekerheid op de markt en vanwege de gestegen kosten. Bovendien werden bij de laatste tradingupdate de vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2022-2023, dat loopt tot 30 april 2023, naar beneden aangepast. Als gevolg daarvan is de koers van dit aandeel teruggevallen.

Artikel lezen »
Premium

Analyse: Lucratieve staalproducent met uitstekende balans

Eerst was het een hit, maar het beurssentiment rondom de special purpose acquisition vehicles, afgekort spacs, is dit jaar dramatisch verslechterd. Dat is veelal terecht, maar beleggers doen nu ook kwalitatief goede spacs in de uitverkoop. Dit bedrijf met een koers onder een tientje is een relatief modern staalbedrijf met een uiterst solide balans, maar dankzij de hoge staalprijzen boekte het bedrijf recent spectaculaire winsten. De koers van deze voormalige spac is zo laag, dat de waardering erg interessant wordt. Een spac mag dan wel uit de gratie zijn, maar gooi het kind met het badwater niet weg.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in