Analyses

Hieronder vindt u aandelenrapporten en analyses waarbij we concluderen dat een dubbeltje nog steeds een kwartje kan worden.

Om een voorsprong te krijgen maakt het aandelen onder een tientje-team gebruik van elke gelegenheid om inzicht te krijgen van insiders in de industrie en het bedrijfsmanagement.

We passen de eagle-eye methode toe; fundamentele analyses, management-evaluaties en uitgebreid onderzoek om snelgroeiende aandelen onder een tientje op onze radar te krijgen.

Gaat het een keer anders dan we hopen dan is door de spreiding die we hebben met aandelen onder een tientje het risico beperkt. Een aandeel van €1 kan immers ook maar €1 dalen, maar onbeperkt stijgen…

Abonnee worden?

Laatste 6 analyses

Premium

Deze groep komt sterk uit Covid-crisis

Terwijl de meeste sectoren zwaar zijn getroffen door de Covid-crisis noteren de koersen van internetretailers zoals Amazon op all-time highs. We vonden een modebedrijf dat vanouds zijn kleding verkoopt op evenementen en via winkels, maar de laatste jaren ook succesvol is met internetverkopen. Het aandeel heeft een flinke tik gekregen door de Covid-crisis, maar is daar goed van aan het herstellen. Als we het zouden beschouwen als pure internetverkoper, dan behoort het bij de goedkoopste in de sector.

Artikel lezen »
Premium

Nieuwe aankoop en afromen winst op Sonim

De grafiek met het koersverloop van Sonim over de afgelopen negen maanden laat goed zien dat het aandeel na de emissie in mei eerst een aantal maanden min of meer zijwaarts heeft bewogen, tot het in augustus een hoogtepunt bereikte van boven de $1. Aandelen onder een tientje kocht Sonim voor zo’n $0,62 in de portefeuille. De emissiekoers van $0,75 van afgelopen mei is inmiddels weer achter ons gelaten. We denken dat het bedrijf goed is gepositioneerd in een aantrekkelijke nichemarkt, wat uiteindelijk veel hogere koersen zal rechtvaardigen. Wanneer er eenmaal weer normale winsten worden geboekt, laat het bedrijf zich waarschijnlijk overnemen. Het pad naar winstgevendheid is evenwel bezaaid met valkuilen en bovendien lijken beleggers gezien de koersbewegingen van de afgelopen maanden niet altijd even rationeel te handelen in dit aandeel.

Artikel lezen »
Premium

Sonim, leider in extreem robuuste communicatieapparatuur

Het Amerikaanse Sonim heeft een leidende positie in de niche van extreem robuuste en betrouwbare telecommunicatieapparatuur, die door professionele diensten en organisaties wordt gebruikt voor hun meest kritische toepassingen. Het bedrijf is amper anderhalf jaar beursgenoteerd, maar is sindsdien in een behoorlijke crisis terechtgekomen. Terwijl er inmiddels een nieuwe topman met een gevestigde reputatie is aangetreden en het bedrijf langzaam weer uit het dal lijkt te kruipen, noteert de koers nog steeds laag.

Artikel lezen »
Premium

We slaan weer toe!

Op dit moment vindt er een opluchtingsrally plaats. Juist de aandelen die er op de beurs als geslagen hondjes bij lagen zijn nu weer geliefd. Dit is wat wij u al voorspelden.

Zoals in de vorige update genoemd waren we voornemens onze positie BAM te sluiten bij een iets hogere koers. Inmiddels is dat gelukt en wel tegen een koers van rond de €1,31. Nog kort onze overweging voor het sluiten van onze positie BAM. Het bedrijf boekte een omzet van €1,72 miljard en een aangepaste winst voor belasting van €51,8 miljoen (verwacht €25 miljoen). Over de eerste negen maanden bedraagt het verlies €81,8 miljoen. Het management herhaalde de eerder gegeven voorspellingen voor geheel 2020 en komt gedurende het eerste kwartaal van 2021 met een strategisch plan.

Artikel lezen »
Premium

CCUR Holdings: onbekend maakt onbemind

Het Amerikaanse CCUR Holdings (verder te noemen ‘CCUR’) valt met een marktkapitalisatie van $27 miljoen in de categorie van de nanocaps, kleine onbekende bedrijfjes die niet door analisten worden gevolgd. De koers is zo ver gedaald, dat het noteert op de helft van de materiële boekwaarde, terwijl het mooie winsten laat zien. De financiële positie is sterk, zodat de continuïteit niet op het spel staat.

Artikel lezen »

Gratis updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

BUSINESS CLASS SPECIAL

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord
Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie
Inloggen