Aandelen voor beginners – onder de € 5

/
/
Aandelen voor beginners – onder de € 5
Aandelen voor beginners

U wilt beginnen met beleggen, maar welke aandelen zijn nou geschikt voor beginners? Om hier gelijk maar een direct antwoord op te geven: er zijn geen speciale aandelen voor beginnend beleggers. U draait gelijk mee als volwaardig belegger en loopt net zoveel risico als ervaren beleggers.


In dit artikel:


Wat zijn interessante aandelen voor beginners?

Wanneer u begint met beleggen doet u gelijk volwaardig mee. U loopt met het kopen van een specifiek aandeel niet meer of minder risico dan een meer ervaren belegger.

Over het algemeen hebben starters een kleiner budget en beginnen ze te beleggen met ‘weinig’ geld. In dit artikel delen we daarom verschillende aandelen met u onder de € 5. Maar vergis u niet; want ook in deze prijscategorie valt er leuk geld te verdienen.

Aandelen onder € 5

Ordina

Dit bedrijf bevindt zich binnen de ICT-industrie en helpt bedrijven aan een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering door slimme systemen.

PostNL

Iedereen kent dit bedrijf; de meest geziene post- en pakketbezorgers van Nederland. Met een omzet van maar liefst 3,6 miljard euro heeft PostNL een marktaandeel van 60%.

Nokia

Ook dit bedrijf heeft geen introductie nodig. Een grote en internationale speler binnen de telecommunicatie.

Deceuninck

Deceuninck is een Belgisch bedrijf dat deuren en kozijnen maakt van aluminium en kunststof. Deze organisatie bevindt zich dus in de industriële sector.

Goedkope aandelen onder €1 voor beginners

Aandelen onder de € 1

Wilt u beleggen met weinig geld en bent u daarom op zoek naar goedkope aandelen om mee te beginnen? Speciaal voor u delen wij hier 4 aandelen die op het moment van schrijven rond de € 1 liggen. Door de schommelingen in de koersen kunnen de aandelen op het moment van lezen iets boven de € 1 euro liggen.

Renewi

Een internationaal bedrijf dat zich focust op het minimaliseren van waste. Ze zamelen afval in en proberen dit volledig om te zetten naar nieuwe producten. Vandaar ook hun slogan ‘Afval bestaat niet!’

BAM

Een ontzettend bekend Nederlands bouwconcern en een serieuze speler in de internationale bouwindustrie. Deze organisatie is beursgenoteerd sinds 1959.

Atari

Een Amerikaans bedrijf dat actief is binnen de computerspelindustrie. Ze produceren computers en ook arcadespellen.

Pharming

Dit is een Nederlands biotechbedrijf dat menselijke eiwitten met een geneeskrachtige werking produceert. Hun meest bekende en belangrijkste medicijn is Ruconest en wordt gebruikt voor het behandelen van aanvallen van erfelijke angio-oedeem.

Ook successen behalen?

Om als belegger mooie resultaten te behalen is het belangrijk om te weten wat beleggen in aandelen precies is en wat de karaktereigenschappen van succesvolle beleggers zijn. De kunst is om aandelen te vinden die onterecht worden afgestraft en dus laag noteren maar veel kansen bieden.

Disclaimer: dit zijn de koersen van deze aandelen op het moment van schrijven. Een koers an sich bepaalt niet of een aandeel wel/niet interessant is om te kopen. De markt is continu in beweging en de koersen dus ook. Houd daarom altijd de beurs in de gaten voor de actuele adviezen.


Veelgestelde vragen over aandelen voor beginners

Wat zijn goede aandelen voor beginners?

Wanneer u begint met beleggen in aandelen is het verstandig om te starten met een kleine investering. Op die manier krijgt u feeling met het beleggen en kunt u gestaag uw vermogen opbouwen. Binnen dit segment kunt u denken aan goedkope aandelen zoals: Ordina, PostNL, Nokia, Deceuninck, Renewi, BAM, Atari of Pharming. Wilt u aandelen kopen? Verdiep u dan goed in het actuele nieuws rondom dit aandeel en het bedrijf waarin u wilt investeren.

Aandelen onder de 5 euro

 • Ordina

 • PostNL

 • Nokia

 • Deceuninck

 • De markt is voortdurend in beweging en de aandelenkoersen zijn ook. Bent u van plan om een aandeel te kopen? Volg het actuele nieuws rondom dit bedrijf en weet wat u koopt.

  Aandelen onder 1 euro

 • Renewi

 • BAM

 • Atari

 • Pharming

 • De beurs is continu in beweging en de koersen zijn dat ook. Wilt u een aandeel kopen? Verdiep u goed in het actuele nieuws rondom dit aandeel.

  Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

  Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

     
  Gebruikersnaam ophalen
  Wachtwoord herstellenRestore my password

  Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

  InloggenLog in