Geld verdienen met aandelen

/
/
Geld verdienen met aandelen
Geld verdienen met aandelen - zo werkt het

Door te beleggen in aandelen valt er geld te verdienen, maar hoe werkt dit eigenlijk? En is het mogelijk om rijk te worden met aandelen? In de basis kan er op twee manieren geld verdiend worden met aandelen. De meest populaire manier is door het handelen in aandelen. Benieuwd hoe het precies werkt? Lees dan gauw verder.


In dit artikel leest u:


Hoe kunt u geld verdienen met aandelen?

Er kan geld verdiend worden met aandelen, dit noemen we rendement. Dit kan op twee manieren; enerzijds door koersrendement en anderzijds door dividend.

Rendement door winstdeling

Bij het kopen van aandelen koopt u een stukje van een bedrijf en wordt u daarmee ook voor een stukje eigenaar hiervan. Afhankelijk van het type aandeel dat u heeft, kan het zijn dat u meedeelt in de winst en dus periodiek dividend ontvangt. Zo verdient u structureel en gestaag geld met uw aandelen. Op de lange termijn is het mogelijk om op deze manier rijk te worden door het ontstaan van samengestelde interest.

Geld verdienen door te handelen in aandelen

Door aandelen te kopen en verkopen kan er koersrendement behaald worden, oftewel geld verdiend worden. Het is de kunst om kansrijke aandelen vroeg te herkennen, zodat deze laag aangekocht kunnen worden en vervolgens fors stijgen. Goede voorbeelden hiervan zijn de aandelen van Microsoft en Apple. Deze aandelen waren in hun beginjaren voor slechts enkele dollars te koop en zijn inmiddels toonaangevend op de wereldwijde beurzen. De beleggers die er op tijd bij waren zijn in één klap rijk geworden met deze aandelen.

Wanneer een aandeel kopen of juist verkopen?

Dit is een vraag waar niet één antwoord op te geven is, maar juist diverse. Dat een aandeel laag of hoog staat, betekent niet dat een aandeel gekocht of verkocht moet worden. Het plaatje is veel groter dan dat. Denk aan de branche waarin het bedrijf opereert, de concurrentiepositie en ook wat er speelt binnen het bedrijf.

Als beginnend belegger is het niet eenvoudig om deze kansrijke aandelen te herkennen. Ten eerste is het belangrijk om over een goede basiskennis over beleggen in aandelen te beschikken. Vervolgens is het belangrijk dat u precies weet welk aandeel u koopt en waarom. Lees onze handleiding beginnen met beleggen in aandelen en begin in 8 eenvoudige stappen.

Op zoek naar hét kansrijke aandeel van dit moment? Download dan gratis en vrijblijvend onze nieuwste analyse!

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!​

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
Snel geld verdienen met aandelen

Snel geld verdienen met aandelen?

Ja u kunt snel geld verdienen en rijk worden met aandelen, maar tegelijkertijd zijn er geen garanties. Vaak worden beleggers niet van de een op andere dag rijk met één aandeel. Een aandeel stijgt namelijk niet in één dag van enkele euro’s naar honderden euro’s. Dit kan maanden of jaren duren. Kijkt u naar de tijdsinspanning die het vraagt om zo’n aandeel te kopen en dit omgerekend naar een uurloon; dan is het mogelijk om snel geld te verdienen met de juiste aandelen.

Bent u op zoek naar aandelen met een hoog rendement? Denk dan aan het beleggen in goedkope aandelen met veel potentie. Deze aandelen stijgen procentueel vele malen sneller dan aandelen van € 90 of € 100. Een mooie bijkomstigheid; dit aandeel kan ook maar beperkt dalen.

De risico’s

Wanneer u belegt in aandelen loopt u altijd risico. Een goede belegger mijdt geen risico, maar beperkt deze op een tactische wijze. Denk aan een goed gespreide portefeuille en weten wanneer het tijd is om van strategie te wijzigen. Ook is het belangrijk om alleen geld te investeren dat u kunt missen.

Samen leuk geld verdienen met aandelen?

Zoekt u naar een manier om zelf te beleggen maar toch met de juiste hulp? Word dan abonnee bij Aandelen onder een Tientje. Onze analisten zoeken dagelijks naar de beste aandelen op dit moment en delen hun visie op de markt met u. Ook krijgt u 24/7 inzicht in onze portefeuille en ziet u precies wat we kopen en tegen welke prijzen.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in