Uw beleggersprofiel bepalen – Offensief, defensief of neutraal?

/
/
Uw beleggersprofiel bepalen – Offensief, defensief of neutraal?
Beleggersprofielen - defensief, offensief en neutraal

Wilt u graag een succesvolle belegger worden en vooral blijven? Blijf dan trouw aan uw beleggersprofiel. Dit begint bij te ontdekken wat voor type belegger u bent. Wilt u een gemiddeld rendement en een lager risico lopen? Of bent u bereid een hoger risico te lopen en maximale winsten na te streven?

Succesvol beleggen begint met de stip op de horizon

Om te beleggen op uw ideale manier is de eerste stap: uzelf als belegger leren kennen. Dit begint met het stellen van een aantal vragen:

  • Wat wilt u bereiken met uw belegging?
  • Wanneer wilt u dat doel bereiken?
  • Hoe denkt u dat doel te kunnen bereiken?
  • Hoeveel rendement wilt u graag behalen?
  • Hoeveel risico bent u bereid daarvoor te lopen?

De drie typen beleggingsprofielen

In de basis onderscheiden we twee manieren van beleggen: passief en actief. Het is in feite heel simpel. Wie actief belegt is continu bezig met het vinden van kansen in de markt en streeft een hoger rendement na dan het gemiddelde. De passieve belegger houdt van veilig, een gemiddeld rendement maar wel redelijk stabiel. Dan hebben we nog de belegger die ertussen in zit en zowel actief als passief belegt. Dit vertaalt zich naar drie beleggingsprofielen:

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!​

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.
De offensieve belegger

Offensief beleggen – de actieve belegger

De offensieve belegger wil een hoog rendement en is bereid hier risico voor te nemen. Een echte beurstijger en niet bang voor verlies. Deze actieve belegger is continu op de hoogte van de ontwikkelingen op de beurzen en volgt de koersen op de voet. Deze gedreven investeerder is altijd op zoek naar de beste aandelen van dit moment.

De defensieve belegger

Defensief beleggen – de passieve belegger

Een defensieve belegger houdt van comfortabel beleggen en houdt het lekker safe. Voor zover dat kan met beleggen, want er is altijd een risico natuurlijk. Deze belegger slaapt graag met een gerust hart, zonder zich zorgen te maken over zijn aandelen. Iemand die passief belegt loopt geen grote risico’s, maar krijgt ook zelden een hoog rendement. Een passieve belegger die graag stressloos door het leven gaat.

De neutrale belegger

Het beste van beide werelden: neutraal beleggen

Dan hebben we nog de belegger die kiest voor het beste van beide werelden. De aandelen binnen dit portefeuille zijn mooi verspreid, waarvan deels actief en deels passief belegd wordt. Denk aan een mooie combinatie van groei- én waardeaandelen.

Ook actief de markt bestormen en hoge winsten nastreven?

Dat begrijpen wij en onze analisten maar al te goed. Wij maken het u makkelijk door speciaal voor u de krenten uit de pap te halen. Wat hiervoor nodig is? Een abonnement bij ons beleggingsplatform. Wij delen wekelijks onze adviezen, aandelentips en waardevolle inzichten. Daarnaast krijgt u inzicht in onze portefeuille en kunt u hierover vragen stellen aan onze analisten.


Veelgestelde vragen over beleggingsprofielen

Wat is defensief beleggen?

Een defensieve belegger houdt niet van het nemen van grote risico’s en streeft geen grote winsten na. Dit wordt ook wel passief beleggen genoemd. Wat inhoudt dat u zich niet actief bezighoudt met uw belegging.

Wat is offensief beleggen?

Een offensieve belegger bestormt actief de markt en is continu op zoek naar de kansen van dit moment. Deze belegger wil hoge winsten en is bereid hier risico voor te lopen.

Wat is neutraal beleggen?

Een neutrale belegger kiest voor het beste van beide werelden en belegt zowel defensief als offensief. Eigenlijk een mix van actief en passief beleggen om zowel hogere winsten als een lager risico na te streven.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in