Beleggersprofielen: offensief, defensief en neutraal

Beleggersprofielen - defensief, offensief en neutraal

Wilt u graag succesvol beleggen? Beleg dan op de manier die bij u past door uw beleggingsprofiel te ontdekken. Want als u niet weet wie of wat u bent of waar u voor staat, dan is de effectenbeurs een dure plaats om daarachter te komen.

Succesvol beleggen begint met de stip op de horizon

Om te beleggen op de manier die bij u past moet u een aantal dingen achterhalen. Wat wilt u bereiken met beleggen? Hoeveel rendement wilt u behalen? En binnen wat voor termijn? Des te meer rendement u wilt behalen in een korte(re) termijn, des te meer risico u zult lopen. Vanuit hier gaat u bepalen hoe u daar komt, oftewel uw beleggingsstrategie kiezen.

De drie typen beleggingsprofielen

In de basis hebben we te maken met drie verschillende beleggersprofielen. Hierin wordt gekeken naar de hoogte van het rendement en de bereidheid tot het nemen van risico’s.

De drie typen beleggers:

Offensief beleggersprofiel

De offensieve belegger wil een hoog rendement en is bereid hier risico voor te nemen. Een echte winnaar, is niet bang voor verlies en op zoek naar de kansen van dit moment. Het motto ‘wie bang leeft, die bang sterft’ is u op het lijf geschreven.

Neutraal beleggersprofiel

Een neutrale belegger houdt het safe, maar met enig risico door beleggingen goed te spreiden. Een deel van het vermogen wordt actief belegd en een deel wordt defensief belegd.

Defensief beleggersprofiel

Een defensieve belegger houdt niet van risico en speelt het liefst geheel op safe. Voor zover dat mogelijk is met beleggen. Deze belegger wil geen slapeloze nachten en zorgen om zijn geld. U loopt geen grote risico’s maar de kans op een waanzinnig hoog rendement is daardoor ook beperkt.

Vandaag nog beginnen?

Lees onze handleiding om te beginnen met beleggen in aandelen en zet vandaag nog de eerste stappen richting rendement. Ook wanneer u met weinig geld belegt vallen er leuke winsten te behalen.

Andere interessante artikelen:

Gebruikersnaam ophalen
Herstel Vergeten Wachtwoord

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in