ETF’s of aandelen kopen, wat is de beste belegging?

/
/
ETF’s of aandelen kopen, wat is de beste belegging?
ETF's of aandelen kopen, wat is de beste belegging?

In een tijd waarin het geld op de bank niks meer oplevert en zelfs geld kost, is het een goed moment om te kijken naar andere manieren om uw geld te laten groeien. Het kopen van aandelen is een ideale oplossing, maar kunt u dan beter ETF’s of aandelen kopen? Ontdek het in dit artikel.

Definitie van de beste belegging

Laten we beginnen met wat de definitie van de beste belegging is. Iets subjectievers dan dat is er niet. Voor de een is de beste belegging een veilige keuze met een laag tot gemiddeld rendement. Voor de ander is de beste belegging, streven naar maximaal rendement met een hoger risico.

Risico’s spreiden

Wanneer u wedt op één paard, bent u hier volledig van afhankelijk. Dat is nooit een slimme zet. Vaak komt deze zet voort uit hebzucht en dat is een slecht vertrekpunt als het gaat om beleggen.

Wilt u verstandig beleggen en uw risico beperken? Dan is het slim om uw belegging te verspreiden. Dit kunt u zelf doen door aandelen van verschillende bedrijven en branches te kopen of voor uw laten doen, door te beleggen in een ETF.

ETF’s vs aandelen

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in aandelen. U kunt losse aandelen kopen of investeren in een mandje, ook wel Exchange Traded Funds (ETF) genoemd.

De voor- en nadelen van ETF’s

Een ETF volgt een specifieke index van meerdere bedrijven. Wanneer u belegt in een ETF koopt u daarmee automatisch aandelen van alle bedrijven in deze index. Uw belegging wordt hierdoor automatisch gespreid, maar u kunt de losse aandelen niet zelf selecteren. Daarmee heeft u minder controle over de investeringen die u maakt. Wilt u een stabiel, maar gemiddeld rendement? Dan is een ETF een prima keuze. Wilt u een hoger rendement? Dan is het rendement voor u een nadeel van een ETF.

De voor- en nadelen van losse aandelen

Bij beleggen bent u altijd zelf verantwoordelijk voor uw gedane investeringen. Zelfs als uw beleggingen beheerd worden. Door zelf losse aandelen te kopen heeft u veel invloed op uw belegging en dat is fijn. Dit vraagt wel om discipline en voorbereiding, want u wilt weten wat u koopt en waarom. Een ander voordeel is wanneer u op een actieve manier in uw aandelen belegd, u hogere winsten nastreeft. Hiermee is het mogelijk om een hoger rendement te behalen.

Klaar om winsten te maximaliseren?

Bent u er klaar voor om een hoog rendement na te streven en te investeren in kansrijke aandelen? Maar vraagt u zich af, welke aandelen kan ik dan het beste kopen? Bekijk dan onze actuele aandeel adviezen waarin wij 10 top aandelen met u delen.

Beste van beide werelden

Vindt u het nog spannend om volledig in te zetten op losse aandelen? Kies dan voor de gulden middenweg en kies voor het beste van beide werelden. Vul uw portefeuille met mooie ETF’s en vul deze aan met de beste aandelen van 2022.

Gratis updates ontvangen?

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in