Investeren in crypto: wel of niet doen?

/
/
Investeren in crypto: wel of niet doen?
Beleggen cryptocurrency

Bent u een ervaren belegger en nieuwsgierig naar de mogelijkheden van cryptocurrency, zoals de bekende cryptomunt Bitcoin? Of bent u een beginnend belegger en onderzoekt u verschillende soorten beleggingen, waaronder het beleggen in cryptomunten? Lees dan dit artikel en ontdek of het bij u past.

Investeren in crypto: wel of niet doen?

Wat is beleggen in cryptocurrency?

Beleggen in cryptocurrency (ook wel crypto genoemd) is het investeren in digitale valuta. Oftewel: beleggen in digitaal, niet tastbaar geld. Cryptocurrency is de verzamelnaam voor diverse digitale valuta, ook wel cryptomunten genoemd. Niet alle crypto zijn met elkaar te vergelijken, daarom kunt u deze beter beschouwen als volledig losstaande producten. Wilt u erin investeren? Onderzoek en vergelijk de crypto dan afzonderlijk van elkaar.

Waarom is beleggen in crypto interessant?

Beleggen in crypto lijkt voor veel beleggers interessant omdat er geen transactiekosten bij komen kijken en er torenhoge rendementen behaald kunnen worden. Met de nadruk op kunnen.

Doordat het investeren in crypto niet gereguleerd is, komt hier geen bank aan te pas. U kunt deze digitale cryptomunt direct aan anderen overdragen of van anderen overnemen. Dit scheelt dan in de transactiekosten.

Daarnaast kunnen er torenhoge rendementen behaald worden. Denk maar aan de bizarre stijging van de meest bekende cryptomunt, de Bitcoin. Er zijn mensen die hier gigantisch veel geld mee verdiend hebben en nu rijk zijn. Dit maakt deze belegging voor veel investeerders het overwegen waard. Met name de jongere generatie voelt zich hierdoor aangetrokken.

Geld verdienen met crypto – zo werkt het

Beleggen in crypto is dus het aankopen van digitale munteenheden. Hier kunt u als belegger op twee manieren geld mee verdienen:

 1. door een gunstige koop en verkoop van crypto;
 2. door zelf cryptocurrency te maken.

Alvast op zoek naar een mooi aandeel om mee te beginnen? Download dan gratis onze nieuwste analyse!


Geld verdienen door crypto te kopen en te verkopen

De prijs van de digitale coins wordt bepaald door vraag en aanbod. Is een coin populair en wil iedereen deze hebben? Dan stijgt de prijs, ongeacht of de digitale munt dit daadwerkelijk waard is. De waarde van crypto wordt bepaald door wat de bieder bereid is te betalen. Oftewel: wat de gek ervoor geeft. Door goedkope coins te kopen, die wellicht flink gaan stijgen, kan er dus veel geld verdiend worden.

Zelf cryptocurrency maken

Door de succesverhalen van de Bitcoin is beleggen in crypto ontzettend populair geworden. Hier spelen tal van websites dan ook graag op in, door het maken van een digitale coin, heel eenvoudig te laten lijken. Eigenlijk te bizar voor woorden, maar het is dus mogelijk om zelf cryptocurrency te produceren.

In welke crypto investeren? Dit zijn de mogelijkheden

Beleggen in crypto is razendpopulair geworden door de Bitcoin. Dit is de meest bekende cryptomunt die er bestaat. Inmiddels zijn er ook verschillende Bitcoins verkrijgbaar, zoals Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Alle digitale munteenheden, die geen Bitcoin zijn, worden ook wel altcoins genoemd.

De mogelijkheden om te investeren in crypto zijn eindeloos, hier een lijst met voorbeelden: 

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash  
 • Bitcoin Gold 
 • Bitcoin Diamond 
 • Digibyte 
 • Ether 
 • Dogecoin 
 • Ethereum
 • Ripple
 • Stratis
 • Litecoin 
 • En nog veel meer..

De hoeveelheid coins blijft maar toenemen. Schrikbarend eigenlijk. Bijna iedereen kan eenvoudig zelf zijn of haar digitale tokens aanmaken, gewoon via het internet. Beleggen in crypto is al ontzettend risicovol door de schommelende koersen. Het feit dat er zomaar coins gemaakt kunnen worden, maakt deze belegging gevaarlijk.

Is beleggen in crypto verstandig?

Vindt u geld verdienen met gokken verstandig? Waarschijnlijk niet. Investeren in cryptocurrency komt eigenlijk op hetzelfde neer. De waarde van deze digitale munt wordt bepaald door de vraag en wat de gek ervoor geeft. Hierdoor schommelen de koersen continu. Het rendement mag voor sommigen dan torenhoog zijn, maar het risico is dat ook.

Is beleggen in crypto geschikt voor beginners?

Beleggen in crypto is hetzelfde als gokken. Veel beginners hebben geen idee hoe de beurzen werken en hebben tijd nodig om bekend te raken met beleggen. Van praktische vaardigheden gericht op het begrijpen van de systemen, het op de hoogte blijven van en het begrijpen van het nieuws maar ook het analyseren en op waarde schatten van investeringen. Dat is al lastig genoeg, dus nee; beleggen in crypto is niet geschikt voor beginners die echt geld willen verdienen.

Prachtige alternatieven

Gelukkig zijn er veel meer manieren om geld te verdienen met beleggen. Zoals het beleggen in defensieve groeiaandelen. Dit zijn aandelen van bedrijven die naar verwachting sterk zullen gaan groeien. Deze noteren vaak laag, maar de groeipotentie is hoog, wat betekent dat de koers flink kan gaan stijgen. Dit betekent niet dat alle lage aandelen ook kansrijk zijn. Bent u benieuwd welke aandelen interessant zijn? Bekijk dan deze lijst met 10 goedkope aandelen met potentie.

Kleine investering, een grote potentie

Bij Aandelen onder een tientje investeren we in kansrijke aandelen onder € 10. Interessant voor beginnende beleggers en ook voor de meer ervaren belegger. Uit ervaring vertellen we dat ook in dit prijssegment er een leuk rendement te behalen is. 
Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in