Aandelen rendement

Rendement op aandelen

Wilt u beginnen met beleggen of bent u net begonnen? Lees dan in dit artikel op eenvoudige wijze hoe het rendement op aandelen ontstaat en wat u gemiddeld kan verwachten.

Wat is rendement op aandelen?

Kort gezegd betekent rendement: opbrengst. Dus wanneer we kijken naar aandelen dan wordt hiermee de opbrengst van de aandelen bedoeld.

Hoe ontstaat rendement op aandelen?

Het rendement op aandelen ontstaat op verschillende manieren. Denk aan dividendrendement, koersrendement en opbrengsten door wijzigingen in de wisselkoersen. Het laatste is het geval bij internationale aandelen die in een andere valuta noteren.

Gemiddelde rendement

Volgens beleggingsgoeroe Warren Buffet ligt het rendement van aandelen tussen de 6 en 7%. Bij Aandelen onder een Tientje mikken we op een gemiddeld rendement van 40 a 50%.

Hoe kan het dat ons rendement vele malen hoger ligt? Wij focussen ons op het analyseren van lage aandelen die een grote potentie hebben. De lage aandelen die een enorme kans hebben om fors te gaan groeien. Door deze aandelen op het juiste moment te verkopen worden dit aandelen met een hoog rendement. Procentueel gezien stijgt een laag aandeel namelijk vele malen sneller dan een duurder aandeel. Juist daarom is het beleggen in goedkope aandelen zo interessant.

Benieuwd hoe wij deze kansen creëren? Lees dan hoe het werkt.

Rendement aandelen berekenen

Gezien de verschillende soorten rendement, zijn er ook verschillende manieren om het rendement op aandelen te berekenen.

Bij het berekenen van het dividendrendement wordt het dividend uitgedrukt in een percentage ten opzichte van de aankoopkoers van het aandeel. Lees hier meer over het dividendrendement.

Het koersrendement wordt op een andere manier berekend. Dit is namelijk het rendement dat behaald wordt wanneer een aandeel gunstiger verkocht dan aangekocht wordt. Dit wordt ook wel de koers-winstverhouding genoemd.

De berekening is eenvoudig en ziet er als volgt uit:

Koers-winstverhouding aandelen berekenen

Gratis en vrijblijvend onze nieuwste analyse ontvangen?

Download hieronder ons meest actuele rapport met de bevindingen van onze analisten rondom dit aandeel. Succesvol beleggen, begint met weten wat u koopt en waarom.

Zelf aan de slag?

Zelf ook streven naar een hoger rendement door kansrijke aandelen te kopen? Zorg dat u op tijd op de hoogte bent van lage aandelen met veel potentie. Word abonnee bij Aandelen onder een Tientje en krijg 24/7 inzicht in onze portefeuille. Dan ziet u precies wat wij kopen en tegen welke prijs.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in