Beleggen in vastgoed met weinig geld

/
/
Beleggen in vastgoed met weinig geld
Beleggen in vastgoed met weinig geld

Wilt u graag beleggen in vastgoed, maar heeft u geen eigen vermogen opgebouwd waarmee u een tweede hypotheek kunt aanvragen? Gelukkig is het ook mogelijk om met weinig geld in vastgoed te beleggen. Denk aan het kopen van losse aandelen of instappen bij een beleggingsfonds.

Op verschillende manieren in vastgoed beleggen

Er kan op verschillende manieren in vastgoed worden belegd, denk aan het kopen van vastgoed, instappen in een vastgoedfonds of zelf losse aandelen kopen. Wanneer u zelf vastgoed wilt aankopen dan heeft u fors eigen vermogen nodig om een hypotheek aan te kunnen vragen. Daarnaast bent u dan ook verantwoordelijk voor het beheer hiervan en de verhuur of verkoop. Tenzij u vastgoedexpert bent, niet altijd een goed idee.

Beleggen in een vastgoedfonds

Wanneer u belegt in een vastgoedfonds koopt u aandelen bij verschillende vastgoedpartijen. Dit heeft als voordeel dat uw belegging automatisch gespreid wordt, zonder dat u hier actief mee bezig hoeft te zijn. Het rendement van uw belegging in een vastgoedfonds varieert tussen de 5 en 7%.

De voordelen

Om in te stappen in een vastgoedfonds heeft u relatief weinig eigen vermogen nodig om een start te kunnen maken. Daarnaast heeft een fonds het voordeel dat uw belegging automatisch wordt gespreid omdat de experts dit voor u doen.

De nadelen

Een beleggingsfonds beheert uw kapitaal en verdient daar ook geld aan. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht, trekken zij af van uw rendement. Een ander nadeel is dat u minder controle heeft over de aandelen die aangekocht worden. Dit kan een voordeel zijn wanneer u zelf niet weet welke vastgoedaandelen u het beste kunt kopen.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!​

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Losse vastgoedaandelen kopen

Naast aandelen kopen via een vastgoedfonds is het ook mogelijk om zelf uw aandelen te selecteren en aan te kopen. Ook op deze manier is het niet nodig om veel eigen vermogen in te brengen en kunt u beginnen met weinig geld.

De voordelen

De twee grootste voordelen van het kopen van losse aandelen zijn meer controle en een hoger rendement op uw belegging. U kunt zelf beslissen in wat voor type vastgoed u investeert en daarom heeft u meer controle over uw belegging. Het tweede voordeel is meer rendement, doordat u geen tussenpartij heeft zoals het fonds, die ook wat aan uw belegging moet verdienen. Daarnaast kunt u nu zelf bepalen op wat voor termijn u in vastgoed investeert. Stel u bent een actieve belegger en wilt voor de korte(re) termijn beleggen in vastgoed, dan kan dat ook. Bekijk wel goed voordat u de aandelen koopt of er voorwaarden aan vastzitten, zoals het vastzetten van uw kapitaal voor een bepaalde periode.

De nadelen

Wanneer u zelf vastgoedaandelen wilt kopen, moet u wel de juiste kennis in huis hebben om de juiste aandelen te selecteren. Ook moet u de juiste methodieken gebruiken om de aandelen op hun waarde te schatten. Een manier om dit te doen is met behulp van de fundamentele analyse.

Zelf aan de slag, maar met een beetje hulp

Wilt u niet afhankelijk zijn van een fonds maar toch de regie in eigen handen hebben en zelf uw aandelen kopen? Dan is het abonneren op een goed beleggingsblad of beleggingsplatform een goede oplossing.

Bij Aandelen onder een Tientje analyseren wij uitsluitend lage aandelen onder de € 10. Binnen dit segment zoeken wij naar de aandelen die ondergewaardeerd zijn en dus veel potentie hebben om te stijgen. Ook de vastgoedsector wordt door onze analisten in de gaten gehouden.

Benieuwd naar de kennis van onze analisten? Download dan gratis onze meest recente analyse.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in