Aandelen verkopen – FAQ’s beantwoord door experts

/
/
Aandelen verkopen – FAQ’s beantwoord door experts
Aandelen verkopen - veelgestelde vragen

Wilt u gaan beginnen met beleggen en bent u benieuwd hoe dat nu zit met het verkopen van aandelen? Onze experts behandelen hier de veelgestelde vragen over de verkoop van aandelen.


De veelgestelde vragen over het verkopen van aandelen:


Hoe verkoopt u aandelen?

U kunt uw aandelen verkopen via uw broker of beheerder. Bij een broker of beheerder kunt u eenvoudig online inloggen, naar uw portefeuille gaan en de aandelen verkopen.

Waar kunt u aandelen verkopen?

Tegenwoordig kunt u als belegger uw aandelen gewoon online verkopen, met één druk op de knop. Koopt u zelf uw aandelen? Dan gaat dit via een broker. Belegt u beheerd via een tussenpartij? Dan loopt dit via uw beheerder.

Wat is het beste moment om aandelen te verkopen?

Dit hangt af van het doel dat u wilt bereiken en de termijn die daaraan verbonden is. Bent u een actieve belegger en wilt u zoveel mogelijk koersrendement behalen? Of belegt u voor de zeer lange termijn en heeft u een specifiek doel?

Actieve belegger die streeft naar een hoog koersrendement

Dan wilt u aandelen verkopen op het moment dat de koerswaarde het hoogst is. Is de verwachting dat het aandeel nog verder zal stijgen? Houd de aandelen dan nog even lekker in uw portefeuille.

Focus op de lange termijn en een doel ver in de toekomst

Dan is het verstandig om de aandelen te verkopen wanneer dat doel bereikt is. Tenzij.. De toekomst van de specifieke aandelen er slecht uitziet op de lange termijn, dan kan eerder verkopen verstandig zijn om verliezen te beperken.

Kunnen aandelen altijd, op ieder moment van de dag verkocht worden?

U kunt aandelen iedere dag verkopen, maar alleen wanneer de beurzen geopend zijn. Welke tijdstippen dat zijn, hangt af van de aandelen die u wilt verkopen.

De openingstijden van de beurzen conform de Nederlandse tijden:

  • Nederland van 09.00 tot 17.30
  • Duitsland van 09.00 tot 17.30
  • Japan van 02.00 tot 08.00
  • Amerika van 15.30 tot 22.00

Zijn er voorwaarden verbonden aan het verkopen van aandelen? Of kunt u ze altijd verkopen?

Wanneer u via een broker uw aandelen koopt, mag u deze vaak te allen tijde verkopen. De verkoop komt tot stand wanneer iemand uw aandeel wil kopen voor het gewenste bedrag. Is er niemand die dit bedrag voor uw aandeel wil betalen? Dan kunt u het aandeel dus niet verkopen.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!​

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Is het mogelijk om aandelen op dezelfde dag te kopen en verkopen?

In theorie is het mogelijk om aandelen op dezelfde dag aan te kopen en verkopen. Is het een slimme keuze? Over het algemeen niet omdat beleggen meer rendement oplevert op de lange termijn. Stel u verkoopt de aandelen vandaag en vervolgens stijgen de komende week de koersen met 10%, dan loopt u rendement mis.

Is het verstandig om aandelen snel te kopen en verkopen?

Over het algemeen leveren beleggingen meer rendement op over de lange termijn. Door aandelen snel te kopen en verkopen kunt u juist rendement mislopen. Bekijk altijd goed wat het aandeel mogelijk in de toekomst nog gaat doen.

Wat is een limietorder voor het verkopen van aandelen?

Door een limietorder in te stellen geeft u het limiet aan waarvoor u het aandeel minimaal wilt verkopen. Is er een bieder? Dan worden uw aandelen automatisch verkocht.

Kunnen aandelen automatisch verkocht worden?

Door het instellen van een limietorder, ook wel een stop loss genoemd, worden aandelen automatisch verkocht wanneer deze een bepaalde koerswaarde bereiken.

Zelf aan de slag?

Wilt u beginnen met beleggen in aandelen, maar weet u nog niet goed hoe het werkt? Lees dan onze handleiding Beginnen met beleggen in aandelen en zet vandaag de eerste stappen richting rendement.

Andere interessante artikelen:

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in