De ‘buy and hold’-theorie werkt niet meer en dit is waarom

/
/
De ‘buy and hold’-theorie werkt niet meer en dit is waarom
De 'buy and hold'-strategie werkt niet meer

Vroeger kochten beleggers aandelen voornamelijk voor de lange termijn. Het gebeurde regelmatig dat aandelen doorgegeven werden van vader op zoon. In sommige gevallen bleven portefeuilles zelfs onaangetast!

Wat is de ‘buy and hold’-strategie?

Dit houdt in dat een belegger aandelen koopt (buy) en vasthoudt (hold) voor een lange tijd. Er is niks mis met beleggen op de lange termijn! Een goed gespreide portefeuille bevat namelijk aandelen voor de korte en de lange termijn. Zo loopt u verschillende gradaties aan risico’s en ook verschillende hoogtes aan rendementen.

Tijden veranderen

De tijden zijn veranderd en de aandelenmarkt is dat ook. Dat betekent dat u als belegger hierin mee moet om succesvol te blijven investeren. Waar bedrijven vroeger een gevestigde naam hadden, bleef dit zo. Tegenwoordig wordt de beurs regelmatig opgeschud door fusies en overnames. Deze hebben grote gevolgen voor de aandelenportefeuilles van beleggers die vasthouden aan de ‘buy and hold’-strategie.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!​

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Ook grote gevestigde bedrijven zijn de dans niet ontsprongen

Het zijn niet enkel de start-ups die verdwijnen van de markt. Ook grote en vooraanstaande bedrijven gaan in rook op. Denk bijvoorbeeld aan de bank en verzekeraar Fortis. Zo ziet u maar, bedrijven die vandaag triple A zijn, kunnen morgen al verdwenen zijn. Als belegger moet u continu scherp en alert blijven.

De ‘buy and hold’-theorie werkt niet meer

Stel u houdt vast aan de ‘buy and hold’-theorie, dat betekent dat u voor een lange periode uw aandelen vasthoudt. In het geval van Fortis betekent dit het verliezen van uw volledige inleg. Als investeerder kunt u het zich niet permitteren om uw beleggingen maar op de vrije loop te laten. Blijf goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de markt en wat dit betekent voor uw aandelen.

Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de kansrijke aandelen op dit moment? Bij Aandelen onder een Tientje analyseren wij lage aandelen en focussen ons op de goedkope aandelen die veel groeipotentie hebben. Word abonnee en krijg 24/7 inzicht in onze portefeuille. Zo ziet u wat wij kopen en tegen welke prijzen. Daarnaast ontvangt u wekelijks updates van analisten zodat u ook begrijpt waarom wij een aandeel kopen of juist verkopen.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in