Een hoger rendement? Investeer in aandelen zonder dividend

/
/
Een hoger rendement? Investeer in aandelen zonder dividend
Een hoger rendement met aandelen zonder dividend

Veel beleggers willen aandelen kopen vanwege de uitkering van het dividend. Door de uitkering van het dividend groeit jouw vermogen door samengestelde interest. Waarom zijn er dan beleggers die aandelen kopen waarover geen dividend wordt uitbetaald? Het klinkt niet logisch, maar dat is het wel.

Streven naar koerswinst

Inkomsten genereren met aandelen kan op verschillende manieren. Naast het dividend valt er ook geld te verdienen door koerswinst te behalen en gunstige wijzigingen in de wisselkoers bij internationale aandelen.

Hoe ontstaat koerswinst?

Eigenlijk is het heel simpel. Stel u koopt op 1 januari 2022 een aandeel voor € 10 en verkoopt dit aandeel op 1 februari 2022 voor € 12. De koerswinst is dan het gunstige verschil tussen de verkoop- en aankoopkoers.

In dit geval dus:
€ 12 – € 10 = € 2 koerswinst wat zich vertaalt naar een rendement van 20%.

Op zoek naar een aandeel dat flinke koerswinst gaat maken? Download dan ons nieuwste rapport!

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!​

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Koerswinst vs dividend

In bovenstaand voorbeeld ziet u een behaald rendement van maar liefst 20%. Wanneer u zich focust op aandelen met dividend, behaalt u een gemiddeld rendement tussen de 5 en 7%. Dat is een fors verschil van maar liefst 13%. Dat is precies de reden dat er beleggers zijn die er bewust voor kiezen om te beleggen in aandelen zonder dividend.

Verschillende beleggingsstijlen

In de basis zijn er passieve en actieve beleggers en dit vertaalt zich naar de beleggersprofielen: neutraal, defensief en offensief. Dus welk type beleggers kopen er nu aandelen zonder dividend?

Passieve beleggers en defensieve beleggers

De beleggers die kiezen voor dividendrendement, zijn vaak de passieve beleggers. Ze kopen vaak ETF’s, waar ze minder naar om hoeven te kijken. Ze zijn passief aan het beleggen. Dit zijn ook wel de defensieve beleggers.

Actieve en offensieve beleggers

De beleggers die streven naar een hogere winst, nemen een groter risico. Dit zijn actieve beleggers en speuren continu de markt af naar nieuwe kansen. Ze zijn actief bezig met hun beleggingen. Dit type belegger noemen we ook wel de offensieve belegger.

Actief én passief: de neutrale belegger

Dan hebben de nog een laatste groep beleggers. Die eten eigenlijk van twee walletjes. Die verlangen enerzijds naar stabiliteit door passief inkomen uit dividend aandelen. Toch willen zij anderzijds ook meer winsten behalen en hebben naast hun passieve beleggingen ook actieve beleggingen.

Ook een hoger rendement behalen?

Wilt u ook graag meer rendement behalen dan enkel uw dividend? Investeer dan in goedkope aandelen met veel potentie. Het is de kunst om de krenten uit de pap te halen en dat is geen makkelijke. Er zijn tal van aandelen, tal van branches en de markt is continu in beweging.

Denkt u; dat kan makkelijker? Ja dat klopt. Neem een abonnement op een goed beleggingsplatform en lift mee op de adviezen van analisten. Ook blijvend investeren in lage aandelen met een groot groeipotentieel? Word dan abonnee bij Aandelen onder een Tientje.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password
InloggenLog in