Minder werken, meer vrije tijd en meer genieten

/
/
Minder werken, meer vrije tijd en meer genieten
Meer vrije tijd, meer vrijheid en meer genieten

Dag in dag uit hard aan het werk voor de baas. De weken vliegen voorbij en de gedachte ‘is dit het nou?’ komt regelmatig voorbij. Het leven draait niet alleen maar om werken en rekeningen betalen. Sterker nog; er valt veel meer uit het leven te halen!

Is dit het nou?

Werken, rekeningen betalen, nog meer werken en nog meer rekeningen betalen. Is dit het nou? Ook al is de financiële situatie niet slecht, het leven wordt steeds duurder en het gaat steeds sneller voorbij. Bij anderen lijkt het leven zoveel mooier, tijd om doordeweeks leuke dingen te doen en nog voldoende budget om ook in het weekend de bloemetjes buiten te zetten. Waar doen ze dat toch van? Dat antwoord kunnen wij ook niet geven, wel hebben wij ideeën om minder te werken, meer vrije tijd te hebben en meer te genieten.

Meer vrijheid, meer vrije tijd betekent meer genieten

Vrije tijd hebben betekent meer vrijheid hebben om deze tijd invulling te geven. Tijd om te besteden aan leuke dingen, aan zaken die energie geven in plaats van energie vreten. Wanneer we vrijheid ervaren, hebben we minder drang om die vrijheid te gaan te vergelden door leuke dingen te kopen. Toch betekent meer vrije tijd ook dat er meer tijd is om dingen te doen en geld uit te geven. Dat geld moet dan wel ergens vandaan komen.

Minder werken, maar hoe dan?

Werken in loondienst is slechts één manier om inkomsten te verwerven. Dat is dus goed nieuws. Er zijn naast het werken in loondienst veel meer mogelijkheden om geld te verdienen. Wordt er voldoende plezier uit een baan gehaald? Dan is er niks mis het het werken in loondienst. Voor sommigen is dit zelfs de beste oplossing. Op zoek naar meer vrijheid? Denk dan aan andere manieren om geld te verdienen zoals:

  • influencers en bloggers die online geld verdienen;
  • online trainingen en cursussen verkopen;
  • investeren in vastgoed en dit verhuren;
  • een webshop beginnen en artikelen verkopen;
  • een bestseller van een boek schrijven;
  • investeren in aandelen en obligaties.

En dat laatste, daar vertellen wij graag meer over.

Investeren in aandelen

Het is mogelijk om geld te verdienen door te beleggen in aandelen. Enerzijds door het behalen van koerswinst en anderzijds door het ontvangen van dividendrendement.

Koerswinst houdt in dat aandelen laag aangekocht worden en vervolgens duurder verkocht worden. Het aandeel stijgt in waarde en zodra deze verkocht worden komt het geld vrij. Deze manier van beleggen levert een relatief hoog rendement op en heeft daardoor ook meer risico voor de belegger. Meer rendement is inherent aan het risico van de belegging.

Het dividendrendement is geld dat uitbetaald wordt aan de aandeelhouders als bedankje voor het kopen van de aandelen. Besef alleen wel dat elk aandeel recht geeft op dividend. Sterker nog, er zijn tal van aandelen waarover helemaal geen dividend wordt uitgekeerd. Het dividendrendement varieert tussen 2 en 6%.

De risico’s

Het is goed om te weten dat er ook risico’s kleven aan het beleggen in aandelen. Een aandeel kan minder waard worden of zelfs helemaal niks meer waard worden. Door te beleggen in laag genoteerde aandelen, is de kans vele malen groter dat er geld verdiend dan verloren wordt.

Vandaag nog de eerste stap zetten richting meer vrijheid?

Ook minder werken, meer vrijheid ervaren en meer genieten van het leven? Begin dan vandaag nog met het bouwen aan jouw droomleven, creëer meer financiële vrijheid en leer alles over het beleggen in aandelen. Rome is ook niet in één dag gebouwd, maar je moet toch ergens beginnen. Door je goed in te lezen krijg je een goed beeld van wat beleggen is, hoe aandelen kopen werkt en welke aandelen het beste zijn om in te investeren.

Ook een succesvolle belegger worden? Lees dan eerst alles over het beginnen met beleggen in aandelen.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in