Passief inkomen creëren met beleggen – zo werkt het

/
/
/
Passief inkomen creëren met beleggen – zo werkt het
Passief inkomen opbouwen door te beleggen

Wilt u graag passief inkomen opbouwen maar bent u nou niet bepaald creatief aangelegd en ook geen geboren blogger of influencer? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Er zijn nog meer leuke manieren om passief inkomen te creëren, namelijk met kansrijke beleggingen.


Lees in dit artikel meer over:


3 manieren om passief inkomen op te bouwen met beleggen 

Door uw geld te  beleggen in aandelen is het mogelijk uw geld voor u te laten werken en een passief inkomen op te bouwen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen door te beleggen Denk aan:

 1. Investeren in lage maar kansrijke aandelen
 2. Beleggen in staatsobligaties
 3. Het kopen van Exchange Traded Funds (ETF’s) 

Is beleggen nog onbekend terrein? Lees er dan alles over in het artikel: Beginnen met beleggen in aandelen.

De mogelijkheden afwegen

Wilt u succesvol een passief inkomen creëren met beleggen? Doe dit dan op de manier die bij u past. In de basis komt het neer door na te denken over het volgende:

 • Hoeveel inkomen heeft u nodig?
 • Wanneer heeft u dat inkomen nodig?
 • Hoeveel risico bent u bereid ervoor te lopen?

In de basis geldt dat des te meer rendement u nastreeft, des te meer risico u hiervoor loopt. Aan iedere mogelijkheid kleven onvermijdelijk risico’s. Door de risico’s goed te kennen, kunt u hierop anticiperen en veiliger beleggen. Lees meer hierover in ons artikel: Veiliger beleggen in aandelen door risico’s te beperken [8 tips].

Investeren in lage aandelen met een groot groeipotentieel

Wij geloven dat het beleggen in lage maar kansrijke aandelen de beste manier is. Door te investeren in ondergewaardeerde aandelen is het mogelijk om met een kleine investering een hoog rendement te behalen.

Op deze manier profiteert u namelijk van een mooie koerswinst. Dat levert vaak een vele malen hoger rendement op, dan wanneer u gaat voor passief inkomen uit dividendrendement. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan onderstaande voorbeelden over koerswinst en dividendrendement.

Wat is koerswinst?

De dagwaarde van een aandeel wordt vertegenwoordigd door de koers op dat moment. Wanneer de waarde van een aandeel stijgt of daalt, ziet u dit terug in de koerswaarde. Door een aandeel laag te kopen en duurder te verkopen, behaalt u koerswinst en verdient u geld.

Voorbeeld:

U koopt 100 aandelen tegen een koers van € 5,- en verkoopt deze aandelen vervolgens tegen € 7,50 per aandeel. Dan is uw koerswinst:

(100 x € 7,50 = € 750) – (100 x € 5,00 = € 500) = € 250 koerswinst

Dit vertaalt zich naar een rendement van:
( 250 x 100 ) / 500 = 50%

Wat is dividendrendement?

Wanneer u aandelen koopt dan wordt u aandeelhouder van een bedrijf en daarmee wordt u voor een deel eigenaar daarvan. Als eigenaar heeft u recht een op deel van de winst. Dit krijgt u periodiek uitgekeerd in de vorm van dividendrendement. Dit hangt wel af van het type aandeel dat u koopt, want niet alle aandelen geven namelijk recht op dividend.

Voorbeeld:

Een bedrijf keert gemiddeld tussen de 2 en 4% aan dividendrendement uit. In dit voorbeeld gaan we uit van 4% dividendrendement over € 500 aan aandelen. Eenmaal per kwartaal wordt het dividend uitgekeerd en daarmee ontvangt u:

500 x 0,04 = € 20 aan dividend

Dus zoals u ziet, levert het beleggen in lage maar kansrijke aandelen een vele malen hoger rendement op. In dit geval wel meer dan 10 keer.

De kunst is om de juiste aandelen te kopen

Door aandelen te kopen die onterecht laag noteren, kunt u dus een mooi rendement behalen met relatief weinig werk. Om de kans op succes te vergroten is het essentieel om te investeren in de juiste aandelen. Dat is precies de stap waar de meeste tijd in gaat zitten.

Wat zijn de mogelijkheden?

 • U kunt zelf aan de slag gaan met het analyseren van aandelen door het gebruiken van de fundamentele analyse.
 • U neemt een abonnement op een goed beleggingsplatform of beleggingsblad en leest de waardevolle aandeel adviezen en tips van de analisten.

Wat is dan de beste keuze?

Dit hangt volledig af van uw eigen wensen. Wilt u graag zelf aan de slag? Dan is er een leercurve en investeert u eerst tijd om zelf te leren om aandelen te waarderen. Dit kan een kostbare weg zijn, zeker wanneer u verkeerde aandelen koopt. Daarnaast kan het behoorlijk wat tijd in beslag nemen en vaak voelt dit voor beginnende beleggers als een frustrerende weg.

Wilt u het efficiënter aanpakken? Dan is het beter om te investeren in een abonnement bij een goed beleggingsplatform. Dit platform houdt u automatisch op de hoogte, zodat u niet zelf hoeft te zoeken naar het laatste beleggingsnieuws. Ook lift u mee op de aandeel adviezen van de experts en kunt u precies lezen waarom een aandeel zo interessant is. Op deze manier bespaart u uzelf een hoop tijd en leert u beleggen van de experts.

Bij ons geniet u als abonnee van verschillende voordelen:

 • U krijgt 24/7 inzicht in onze aandelenportefeuille
 • Ontvangt wekelijks beursupdates in uw mailbox
 • U bent als eerste op de hoogte van de nieuwste aandelentips

Benieuwd hoe dit precies gaat? Lees dan hoe het werkt.

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in