Voorkom deze 3 fouten tijdens het beleggen

/
/
Voorkom deze 3 fouten tijdens het beleggen
Voorkom deze drie beleggingsfouten

Succesvol beleggen, niet iedereen kan het. Toch zijn er bepaalde karaktertrekken die het maken van cruciale beleggingsfouten vergroten. Waar gehakt wordt, vallen spaanders, maar voorkom in ieder geval deze drie fouten tijdens het beleggen.


Drie cruciale beleggingsfouten

Beleggers zijn ook maar mensen en hebben dus net als iedereen goede en ook minder goede eigenschappen. Op zich niks mis mee, maar sommige karaktereigenschappen kunnen een belegger behoorlijk in de weg zitten. 

  1. Overdrijven van de koersen 
  2. Vastbijten wanneer het tijd is om los te laten 
  3. De kudde achterna lopen

Overdrijven van de koersen

Een veelgemaakte fout van beleggers is de koersen overdrijven vanuit hebzucht. Gevaarlijk! Dit gebeurde in de jaren 90 van de vorige eeuw. De koersen van de technologieaandelen maakten een abnormale stijging door. Buiten alle proporties!

Uiteindelijk kwam het boontje om zijn loontje en werden de speculanten met hun neus op de feiten gedrukt. Dit einde van de technologiehype gaf veel beleggers een kater, die ze vandaag de dag, nog zullen herinneren.

Lesje geleerd zou u denken. Toch gebeurde in het eerste decennium van de 21 eeuw exact hetzelfde. Weliswaar binnen een andere branche. Dit keer vlogen de koerswaardes van het Amerikaanse vastgoed door het plafond. Een ongekende zeepbel, die niet anders dan uiteen kon spatten. Nieuw bewijs dat hebzucht een slechte raadgever is wanneer het op beleggen aankomt.

Vastbijten wanneer het tijd is om los te laten

Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn een kilometer te lopen om €1 te verdienen. Hebben ze €1 verloren? Dan zijn mensen bereid om zelfs drie kilometer te lopen.

Dit is ook wat er bij beleggers gebeurt wanneer ze verlies lijden op een aandeel. Sommige beleggers weigeren te switchen, puur vanuit het vasthouden aan hun visie. Alle alarmbellen rinkelen, het is tijd om los te laten, maar wat doet deze belegger? Tegen beter weten in, bijt deze zich vast. Ze willen het geleden verlies terugverdienen met hetzelfde aandeel. Een betere, slimmere zet is om het zwakkere aandeel te verruilen tegen een winnaar. Dan verdient de belegger het papieren verlies veel sneller terug.

De kudde achterna lopen

Als er een schaap over de dam is, dan volgen er meer. Dit geldt ook voor sommige beleggers hoor. Een slechte karaktertrek, wat ons betreft. Deze investeerders lopen als een makke schaap de kudde achterna, zonder te begrijpen waar ze mee bezig zijn.

De belegger koopt aandelen, alleen omdat anderen dat ook doen. Ook nog eens op het moment dat de koersen al flink zijn gestegen. Hebben de beurskoersen een dieptepunt bereikt? Dan durven dit type beleggers zich er niet aan te wagen en tegen de massa in te gaan. Terwijl juist een onderscheidende portefeuille, meer kans heeft op het maken van een mooie winst. Dan is het wel belangrijk om de juiste lage aandelen te kopen natuurlijk.

Wilt u toch instappen op een geliefd en populair aandeel? Bedenk dan het volgende: op een overvolle rijdende trein springen kán goede resultaten opleveren, maar, spring er wel als eerste uit. Volg de actuele koersdoelen en haak net iets eerder af.

Altijd op de hoogte van het laatste beursnieuws?

Om succesvol te beleggen draait alles om het kopen en verkopen van aandelen op precies het juiste moment. De beurs kan in luttele momenten omslaan en dat kan kansen of bedreigingen creëren. Exact daarom is het zo belangrijk om continu op de hoogte te blijven van de juiste informatie. Die actuele beursinformatie delen wij wekelijks met onze abonnees. Per e-mail lezen zij precies wat er gebeurt in de markt én wat dit betekent voor hun aandelen.

Als abonnee:

  • Bent u als eerste op de hoogte van onze actuele aandeeladviezen.
  • Ontvangt u wekelijks beursupdates, hierin leest u wat er in de markt gebeurt en wat dit betekent voor uw aandelen.
  • Weet u wat het juiste moment is om uw aandelen te verkopen en winst maximaal af te romen.
  • Heeft u 24/7 inzicht in onze portefeuille en ziet u precies wat wij kopen, tegen welke prijzen en in welke hoeveelheden.


Andere interessante artikelen die u ook wilt lezen

Ook investeren in een laag maar zeer kansrijk aandeel? Download dan gratis ons nieuwste rapport!

Door te klikken op deze knop, gaat u akkoord met onze Gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy.

   
Gebruikersnaam ophalen
Wachtwoord herstellenRestore my password

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie

InloggenLog in